Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949900    








Honlapkeszites

Az érvényben lévõ szerzõdését sem tölti meg tartalommal a Griff

Négy igen, hat nem és hét tartózkodással nem támogatta a közgyûlés a Griff Szakközépiskola és Szakiskola telephely bejegyzése iránti kérelmét.

A Griff Felnõttképzõ Központ Nonprofit Kft. azzal a kérelemmel fordult a Rozgonyi Úti Általános Iskola igazgatójához, hogy a Griff Szakközépiskola és Szakiskola számára az általános iskola tantermeit esti és hétvégi képzések lebonyolítására bérbe vehesse. Tartós, hat tanévre szóló szerzõdést kívántak kötni az intézménnyel annak érdekében, hogy a Rozgonyi Iskolát telephelyükként is bejelenthessék. A város közgyûlése a 35/2010. (XI.04.) számú rendeletében szabályozta az önkormányzati tulajdonban lévõ ingatlanok bérbeadását, mely szerint az önkormányzat költségvetési szervei a használatukban lévõ forgalomképes és korlátozottan forgalomképes ingatlanokat, ingókat és egyéb javakat bevételeik növelése érdekében – az alapfeladat sérelme nélkül – határozott idejû bérbeadás, használatba adás útján hasznosíthatják. A három év feletti bérbeadás joga a közgyûlés hatáskörébe tartozik.


 A Pénzügyi Bizottság nem javasolta az elõterjesztés elfogadását – jegyezte meg az elõterjesztés vitájában Bene Csaba, a bizottság elnöke, majd hozzátette: a Griffnek van érvényben lévõ, 2013-ig tartó szerzõdése a Zsigmondy-Széchenyi iskolával.
A cég ezt a szerzõdését sem tölti ki olyan tartalommal jelen pillanatban, mint ahogyan azt a megállapodás szerint kitölthetné. Természetesen olyan szerzõdése van, ami nem kötelezi arra, hogy a Zsigmondyban folytassa a képzéseket. Továbbá nem kell minden évben öt éves szerzõdést kötni azért, hogy egy szervezet pályázni tudjon, és nincs is szó arról, hogy a TISZK-nek vetélytársa lenne, hiszen van más felnõttképzõ szervezet is Kanizsán. Bene Csaba arra is emlékeztetett, a város pontosan azért kötött velük öt éves szerzõdést, hogy biztosítsa az iskola mûködésének a feltételét. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a felnõttképzés feltételeinek a kialakításához mire van szükség. Annak idején, a szerzõdés megkötésekor is nagy viták voltak a közgyûlésben. Az ügyvezetõ akkor azt mondta, ha nem szavazza meg a közgyûlés neki az ötéves szerzõdést, akkor majd õ vásárol ingatlant, és épít iskolát.
Az elõterjesztés azt is tartalmazta, hogy az élethosszig tartó tanulás jelentõségének megnövekedése szükségessé tette a hagyományos iskolarendszer mellett minden tervszerû formális és nem formális tanulási tevékenység támogatását. A város önkormányzata ezért kiemelt figyelmet fordított a felnõttképzés feltételeinek, lehetõségeinek biztosítására. Ezt szem elõtt tartva a 14/2008. (I.30.) számú határozatával támogatta a Nagykanizsa Térségi Integrált Szakképzõ Központ létrehozását. Az intézmény ma már az egyik legjobban mûködõ szakképzõ központ az országban, mely az önkormányzat jelentõs költségvetési támogatásával végzi tevékenységét. A szakképzésben, a középfokú és a felnõttoktatásban felmerülõ valamennyi képzési igényt a Nagykanizsa TISZK és a város középfokú oktatási intézményei kiemelkedõ szakmai háttérrel képesek biztosítani.



2011-04-07 12:09:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül