Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950156    








Honlapkeszites

Tüntetés piros lufikkal

A Zsigmondy-Széchenyi szakközépiskolával való egyesítés ellen tüntettek a Cserháti Sándor Mûszaki Szakképzõ Iskola tanárai, diákjai és a szülõk.

A késõ délutáni idõpontban sokan meg-megálltak az eleinte még diákokból és tanárokból álló gyülekezet elõtt, így rövid idõn belül több száz fõssé duzzadt a tömeg. Sokan voltak kíváncsiak arra, vajon milyen célból tartják a magasba rendíthetetlenül a Nem, nem soha! és a Nem adjuk fel! Cseri transzparenseket a tizenéves fiatalok. Hamarosan ez is kiderült, hiszen az alkalmilag felállított pódiumon Horváth Zsolt, a Cserháti Közalkalmazotti Tanácsának elnöke elmondta, egy célért, a Cserháti szakközépiskola és a Zsigmondy-Széchenyi középiskola vezetõi szintû összevonása ellen gyûltek össze a tanárok és diákjaik.


Rövid köszöntõjét a tanulók break-bemutatója szakította meg, majd Dóber Valéria, a Cserháti egyik tanára szólt a mikrofonba. – Intézményünket önálló OM kóddal, a 037645 számmal jelölik az iskolák országos nyilvántartásában. A Cserháti egy önálló, hetven éves iskola, eddigi teljesítményei és eredményei bizonyítják, hogy méltó az ország legjobb százötvenhét iskolája közötti helyre. Felteszem a kérdést: a városnak nincs szüksége a minõségi oktatásra? Egy egyetemmel büszkélkedõ város elképzelhetõ magas színvonalú középszintû oktatás nélkül? Miért kell az önkormányzatnak ezt az elsietett döntést meghoznia? Miért kevés az iskolánkban tanuló hétszázhúsz diák? Kérjük a képviselõ testületet, hogy szakmai szempontok átvizsgálásával és ne politikai megfontolásból hozzák meg a végsõ döntést! –fogalmazott Dóber Valéria. Horváth Zsolt még felolvasta a tantestület nyilatkozatát is, amelyben kijelentik, a tanárok kiállnak az intézmény önállósága, pedagógiai és szakmai értékei mellett. – Hisszük, hogy Kanizsa a magas szintû szakképzés nélkül nem életképes. Egy mamutiskola létrehozásával pont ezek az értékek vesznének el, ezért követeljük a város elöljáróitól, hogy hagyjanak meg minket önálló iskolának. – mondta el. A demonstrálás alkalmával még több diák is felszólalt, záró mozzanatként pedig David dalait hallgathatta meg az egybegyûlt tömeg.
Z.A.



2011-04-20 10:39:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül