Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950163    








Honlapkeszites

Ültess fát a jövõnek

Ötven fát ültetünk el a belváros-rehabilitáció során, az Erzsébet tér kertészeti munkálatainak keretében. A Városfejlesztési Divízió várja mindazok jelentkezését, akik egy fa ültetésével részt kívánnak venni Nagykanizsa belvárosának megszépítésében, hogy valami maradandót alkossanak a jövõ nemzedék számára.

Az Erzsébet tér kivitelezési munkálatai során, az elkészített térépítészeti terv alapján, megújul a tér növényzete. Új örökzöld, cserje, sövény, fa ültetésével, a gyepfelület felfrissítésével varázsolják újjá az Erzsébet tér zöld felületeit a kivitelezõk.


 A téren a meglévõ fák közül kivágják azokat, amelyek akadályozták, akadályoznák a biztonságos közlekedést, megrongálnák az új térburkolatot. Többek között a tér dél-nyugati oldalán jelenleg is járdában található, annak burkolatát felemelõ, és a biztonságos közlekedést akadályozó japán akácot is.
Ezeknek a fáknak a pótlására, valamint a tér növényzetének a felújítására az Erzsébet tér rekonstrukciója során 50 db fa ültetésére kerül sor az év második felében. A faültetést a kivitelezõvel egyeztetve, a helyi lakosság bevonásával tervezzük. A programban részt vevõk számára egy helyszínrajzon megjelöljük az általuk elültetett fát, és a rajz birtokában büszkék lehetnek majd arra, hogy õk is részt vettek Nagykanizsa megszépítésében, megújításában.

Jelentkezési határidõ: 2011. május 12.
Túljelentkezés esetén sorsolással választjuk ki azon szerencséseket, akik részt vehetnek programunkban. (Sorsolás tervezett ideje: 2011. május 14. (Város napja)

Jelentkezni az alábbi elérhetõségeinken lehet:
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Városfejlesztési Divízió (8800 Nagykanizsa, Garay u. 21., tel.: 0693/510-025, honlap: http://fejlesztes.nagykanizsa.hu, e-mail: varosrehabilitacio@nagykanizsa.hu, facebook: Városrehabilitáció – Nagykanizsa értünk szépül, iwiw: Városrehabilitáció Nagykanizsa



2011-04-28 09:33:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül