Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950441    








Honlapkeszites

Májusban döntenek az iskolák vezetõi szintû összevonásáról

Mintegy harmincöt napirendi pont megtárgyalása várt az április 28-ára összehívott soros közgyûlésre.

Ezekbõl Cseresnyés Péter polgármester négy elõterjesztést – a elektronikus hírközlési létesítmények elhelyezésérõl szóló javaslatot, a Kanizsai Dorottya Kórház Közbeszerzési Szabályzatának jóváhagyására, az „M9 Térségi Fejlesztési Tanács 2011. évi mûködtetésére, valamint az oktatási rendszer további mûködtetésére elõterjesztett javaslatot – visszavont, egy késõbbi idõpontban ismét a közgyûlés elõ terjeszti õket. Az oktatási rendszer további mûködtetésérõl szóló javaslat várhatóan a május 5-ére tervezett soron kívüli közgyûlésen kerül megtárgyalásra. Ugyancsak ekkor dönti el a testület, hogy milyen forrásátcsoportosítással történjen meg a Balatonmáriai Ifjúsági Tábor felújítása, a beázások megszüntetése még a táboroztatás megkezdése elõtt. Nem szavazta meg a testület a miklósfai Közmûvelõdési és Városszépítõ Egyesület hárommillió forintos támogatási kérelmét. Válaszában Cseresnyés Péter polgármester megerõsítette, nem hagyhatják cserben a miklósfaiakat, a következõ közgyûlésig megtalálják rá a megoldást.
 


 Elfogadták a városatyák a közutak nem közlekedési célú igénybevételérõl és a közterületek felbontásáról szóló rendelet megalkotására elõterjesztett javaslatot. A közterületek használatát önkormányzati rendelet szabályozza, melybe 2005 végén került be a közterület-bontások utáni helyreállításokra vonatkozó szabályozás. Ugyanakkor nem történt meg a közterület-bontások engedélyezésének és ellenõrzésének helyi szabályozása, különös tekintettel a zöldterületek és a növényzet megóvására. A közterületen zajló bontási munkálatok során gyakran tapasztalható probléma, hogy a kivitelezõk indokolatlanul hosszú ideig tartanak lezárva egy-egy munkaterületet, akadályozva a közlekedést, illetve bosszúságot okozva a lakosságnak. A rendelettervezet elsõdleges célja a túlságosan hosszú ideig tartó közterület-bontási tevékenységek megelõzése.
Megszavazta a közgyûlés a Kanizsai Dorottya Kórház sürgõsségi ellátásának korszerûsítése címû projekt kivitelezéséhez szükséges forrás-kiegészítés biztosítását. A kórház generáltervezõi feladatait ellátó Pannon Project Tervezõ és Szolgáltató Kft. 2011. január 4-én leszállította a sürgõsségi projekt tervezõi árazott költségvetését. A tervezõi fõösszesítõ a projekt költségvetésében építészetre elkülönített összeghez viszonyítva mintegy 152 millió forintos forráshiányt mutat. A projekt eredeti mûszaki tartalmának megvalósításához szükséges többletforrás igényt az önkormányzatnak kell teljes körûen felvállalni.
Az óvodák további mûködtetésére elõterjesztett javaslatot, valamint az óvodai jelentkezésekrõl szóló tájékoztatót 15 egyhangú igen szavazattal elfogadták a képviselõk. A „Vasút a gyermekekért” Alapítvány Kuratóriuma 2011. augusztus 31-tõl nem biztosít fedezetet az óvoda üzemeltetéséhez. Az intézmény megszûnését követõen a gyermekeket szeptember 1-tõl a Nagykanizsa Központi Rózsa Óvoda Hétszínvirág Óvoda tagintézményében helyezik el, és megoldódik az ott dolgozók foglalkoztatása is.
Szintén 15 igen szavazattal elfogadta a testület az önkormányzati tulajdonú nem lakás bérlemények ingyenes használatba adására elõterjesztett javaslatot. A Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. kezelésében lévõ Petõfi utca 5 szám alatti épületben a Zala Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, a Zrínyi Horgász Egyesület és a Nagykanizsa Városi Football Szervezet szerzõdése lejárt. Képviselõik kérték, hogy részükre a továbbiakban is biztosítson helyiséget az önkormányzat az elõzõ szerzõdésben foglaltak szerint, áfa megfizetésével.
Elfogadta a közgyûlés a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. 2011. évi üzleti tervét, és a 2010- évi tevékenységérõl szóló beszámolót. A Kft üzleti terve 30 millió forint önkormányzati nettó finanszírozást, 74 millió forint saját árbevételt, valamint 80 millió pályázatból várható központi támogatást tartalmaz. A közgyûlés az önkormányzat 2011. évi költségvetésében meghatározott 30 millió forint finanszírozással jóváhagyta a Szociális Foglalkoztató üzleti tervét..
B.E.



2011-04-29 11:32:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül