Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949736    








Honlapkeszites

Akár még ez évben is megoldódhat a Bornemissza és Halis utca világítása

Az elmúlt közgyûlésen a kérdések, interpellációk sorában kandeláberek elhelyezését kérte a kiskanizsai Bornemissza és Halis utca között épült gyalogjárdára Cseresnyés Péter polgármestertõl Tóth Nándor önkormányzati képviselõ.

Tóth Nándor a kérésével kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a gyalogjárda hat évvel ezelõtt épült meg az ott lakók nagy örömére és megelégedésére. Azonban problémát okoz, hogy a járda mintegy száz méteres szakaszát rendkívül rossz látási viszonyok között, sötétben kell megtenni a korai reggeli, illetve az esti órákban.
A közvilágítás létesítésével kapcsolatban Cseresnyés Péter polgármestertõl azt a választ kapta – tekintettel a város általános gazdasági helyzetére –, hogy a 2011. évi költségvetés nem tartalmaz közvilágítás-fejlesztési forrást. Azonban megvizsgáltatja annak lehetõségét, hogy mennyibe kerülne az utca közvilágításának kiépítése a Városrehabilitáció során kibontott és mûködõképes aktív eszközök felhasználásával. Amennyiben a tervdokumentációban foglalt költséget a közgyûlés elfogadja és biztosítja hozzá a szükséges forrást, még ebben az évben megoldódhat ez a gond Kiskanizsán.




2011-05-10 09:46:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül