Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949932    








Honlapkeszites

Megújult a Kistérségi Szociális Programiroda

Ünnepélyes keretek között átadták a felújított, Bajza utcai Kistérségi Szociális Programiroda épületét.

Esõs idõben pár éve még gumicsizmában lehetett csak megközelíteni a Kistérségi Szociális Programirodát, de az Európai Unió és az állam által nyújtott tizenhat millió forintos támogatásnak köszönhetõen sikerült felszámolni ezt az állapotot. Cseresnyés Péter polgármester nyitó beszédében elmondta, hogy a huszonegy millió forintos beruházásból ötmillió forintot a Kistérségi Társulás tett hozzá, s így sikerült felújítani a Kúria épületét. Hozzátette, a Kistérségi Szociális Programiroda többek között a Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai munkájának segítéséhez biztosít megfelelõ környezetet.


A programiroda huszonegy településen látja el a szociális alapellátási feladatokat, a bajba jutott családok a felújítást követõen pedig megfelelõ körülmények között fordulhatnak segítségért a szakemberekhez. Dr. Tóth László, a kistérségi bizottság elnöke elmondta, hogy 2009-ben már felújították a központi irodát. A mostani beruházással fontos szempont volt az akadálymentesítés is, ennek köszönhetõen most már a mozgáskorlátozottak is meg tudják közelíteni az ügyfélszolgálatot. Végül Grabant János, a kivitelezõ cég vezetõje ismertette a technikai jellemzõket, így elmondta, mintegy ötszáz négyzetméteren raktak le térkövet az iroda környékén, akadálymentes vizesblokkokat hoztak létre, megoldották a homlokzati hõszigetelést, valamint sor került a Bajza utcai kerítés felújítására is.
A köszöntõ gondolatokat követõen Cseresnyés Péter átvágta a nemzetiszín szalagot, valamint Polai György irodavezetõ körbekalauzolta a résztvevõket a teljesen felújított épületben.
Z.A.



2011-05-13 11:59:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül