Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950131    








Honlapkeszites

Negyven új bölcsõdei férõhely létesül

Új bölcsõdei férõhelyek létesülnek az Attila utcai épületegyüttesben az önkormányzat saját forrásával, valamint az Európai Fejlesztési Regionális Alap és a hazai költségvetés társfinanszírozásával.

Mint Cseresnyés Péter polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, a szülõk részérõl már régebben megfogalmazódott az igény több bölcsõdei férõhely létesítésére, amely a „Biztonság a kicsiknek-bölcsõdei férõhelybõvítés Nagykanizsán” nevû projektnek köszönhetõen most megvalósul. Az önkormányzat az Attila úti tagintézmény felújítása mellett döntött, amelyet összesen hetvenegy millió háromszázkilenc ezer forintból valósítanak meg, ebbõl az összegbõl hétmillió százharmincegyezer forint az önkormányzat saját költsége.


A tervek szerint október vége és november eleje körül érnek véget a munkálatok, a beruházásnak köszönhetõen negyven új férõhely fogadja majd a kicsiket. A felújítások magába foglalják az építési munkálatokat - melynek során négy csoportszoba, fürdõ hideg-meleg vízzel, átadó, váró, elkülönítõ, WC, terasz létesül -, emellett megújulnak a kültéri játszóeszközök, harmadik pontként pedig a berendezések beszerzését fogják elvégezni. Az épületbe való bejutás megkönnyítése érdekében, valamint a mai elvárásoknak megfelelõen az intézmény akadálymentesített lesz. A polgármester hozzátette, nem egy beruházó cég végzi majd a munkálatok kivitelezését, hanem különbözõ, helyi vállalkozások. Egy álom valósul meg az új férõhelyek létrehozásával, hiszen azok az édesanyák, akik vissza szeretnének térni a munkahelyükre, most megtehetik, a beruházásnak köszönhetõen pedig tizenhárom új munkahely fog létrejönni.
Z.A.



2011-05-19 14:29:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül