Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950140    








Honlapkeszites

A Magyar Honvédelem Napjára emlékeztek

A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek emlékére 1992-tõl a kormány határozata alapján e napon ünneplik a Magyar Honvédelem Napját.

A Fegyveres Erõk és Testületek Nyugállományúak Klubja ünnepi megemlékezése a városi köztemetõben kezdõdött a felújított Doni emlékmû és Honvéd kopjafa újraavatásával és felszentelésével. A megjelenteket Poprádi Zoltán nyugállományú ezredes, a klub elnöke köszöntötte, majd Karádi Ferenc alpolgármester mondott beszédet. Mindkét kopjafánál elhelyezték a város, a Honvéd Hagyományõrzõ Egyesület, a Fegyveres Erõk Klubja, és a Hadirokkantak, Hadiözvegyek, Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége Nagykanizsai szervezetének koszorúját. Az ünnepségen közremûködtek a Piarista Iskola tanulói.


Az országos ünnep nagykanizsai rendezvénye a Honvéd Kaszinóban folytatódott, ahol Tarr Ernõ, a klub alelnöke köszöntötte a résztvevõket, majd Poprádi Zoltán emlékezett meg a katonatársadalom hagyományos ünnepérõl, a Honvédelem Napjáról. A kulturális programban a Honvéd Kaszinó kamarakórusa katonadalokat adott elõ Halmos Ildikó vezényletével. Õket követte mûsorával a Kaszinó Szkes Dance Tánccsoportja, végül Gõcze Istvánné szavalata. Az összejövetel beszélgetéssel, vacsorával és tánccal zárult.

B.E.



2011-05-24 08:41:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül