Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950068    








Honlapkeszites

Közösen a falfirkák ellen

Bizzer András önkormányzati képviselõ indítványa nyomán a jövõben segítséget nyújt az önkormányzat a falfirkák eltüntetéséhez.

Ezek, a falakat és a városképet egyaránt elcsúfító „alkotások” évrõl-évre növekvõ problémát jelentenek.


– Az indítvány megfogalmazásához az adta az ötletet, hogy körzetemben, a Platán sor 10-es számú ház falára ismeretlenek nagy betûkkel felírtak egy szöveget – mondta kérdésünkre Bizzer András. – Akkor vetettem fel a közgyûlésben elõször: vajon van-e mód arra, hogy az önkormányzat is hozzájáruljon valamilyen módon a falfirkák eltüntetéséhez. Hiszen ilyen esetekben fontos a gyors segítség, mert minél hamarabb kezdik meg a falfirka eltávolítását, annál nagyobb az esély arra, hogy ez komolyabb költségek nélkül megtehetõ. Akkor még azt a választ kaptam a közgyûlésben, hogy ilyen támogatásra nincs lehetõség az érvényben lévõ rendeletek alapján, ezért benyújtottam egy rendelettervezetet, amely arról szól, hogy a város támogassa a helyreállításban azokat a társasházakat, melyek falára falfirka kerül.

Bizzer András hozzátette: javaslatát annyiban módosították, hogy nem csak társasházakat támogat az önkormányzat, hanem minden ingatlant. A képviselõ jelezte, negyven százalékos támogatást lehet elnyerni ily módon, az adható támogatás összege a társasházak esetében maximum ötvenezer, míg más ingatlanoknál húszezer forint. Egyetlen kitétel, hogy csak azok pályázhatnak, akik abszolút nem rendelkeznek biztosítással, esetleg van biztosításuk, de ilyen káreseményre nem nyújt fedezetet, vagy valamilyen más ok miatt nem fizet a biztosító. Bizzer András megjegyezte: várhatóan elõnyt élveznek, akik a falfirka észlelésével egy idõben rendõrségi feljelentést tesznek.

Horváth Attila



2008-02-05 15:05:23


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül