Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van.
Látogatók száma : 57028508    








Honlapkeszites

A száz legjobb közt a Szõlõskert
A Népszabadság évrõl-évre egy reprezentatív kiadványban mutatja be az ország legjobb, leghangulatosabb éttermeit. A százas lista tagjai közé ezúttal a Szõlõskert Fogadó is bekerült.

– Nagyon nagy eredménynek tekintem, hogy vidéki étteremként felkerültünk a TOP 100-as listára – mondta lapunknak Gelencsér László, a Szõlõskert Fogadó tulajdonosa. – Eddig ugyanis ebben a rangsorban vidéki éttermek nem szerepelhettek, vagy csak nagyon kis számban. A lap munkatársa inkognitóban látogatta meg a fogadónkat, fogyasztott, s a benyomásainak megfelelõen adott egy bizonyos pontszámot, majd az elõbb említett Népszabadság-kiadványban megjelentetett cikkben rögzítette tapasztalatait. Véleményem szerint nem az volt az igazi fegyvertény, hogy a tesztelõnek megfeleltünk a felszolgált étellel, hanem az, hogy egyáltalán kaptunk egy olyan ajánlást, mely alapján a tesztelõ érdemesnek tartott minket arra, hogy meglátogatta a fogadónkat.
– Merre tart egyébként a magyar gasztronómia, a vendéglátóipar?
– A gasztronómia fejlõdését sajnos, nem sok étterem tudja követni. A szakmai befektetõk nem mindig figyelnek oda az aktuális változásokra, országos szinten sokan lejáratják a magyar konyhát. Úgy érzem, hogy a mi sikerünkhöz hozzájárult az a rengeteg gasztronómiai rendezvény, amelyek során számos tájegység, ország jellegzetes ételeivel ismertettük meg vendégeinket. Azt hiszem, most kezd beérni tizenöt éves szakmai munkánk gyümölcse. Még jobban tudnánk fejlõdni, ha a városban lenne megfelelõ minõségû vendéglátóipari szakember-képzés. Mert hiába van Nagykanizsán vendéglátóipari szakiskola, a gyerekek felkészültsége kritikán aluli, jó, ha évfolyamonként egy tanuló hozza az elvárt színvonalat és felkészültséget.
– Milyen irányba tart a Szõlõskert Fogadó?
– Mindenképpen arra kell figyelnünk, hogy megpróbáljuk az ételekbõl a maximumot kihozni. Nem a jóra törekszünk, hanem a tökéletesre. Kiváló minõségû magyar alapanyagokkal dolgozunk, a saját tavunkban, forrásvízben tartott halainkat frissen tudjuk a vendég asztalára tenni, sõt, a kenyeret most már két éve a saját kemencénkben sütjük. Tésztáinkat szintén házilag készítjük el, s hazai, a magyar konyhához illeszkedõ friss fûszernövényeket használunk. A húsokat sütés elõtt érleljük, vagy pácoljuk. A kemencében sütött mangalica- vagy báránypecsenyénk elkészítésénél tradicionális receptúrákat használunk. Igyekszünk a századforduló jellegzetes konyháját a mai követelmények szerint átalakítani, továbbfejleszteni, és az így kapott ételekkel igazi gasztronómiai élményt szerezni a vendégeinknek. Nem a tömegétkeztetés, a máshol is kapható tömegételek készítése a célunk, hanem az egyedi gasztronómiai stílus megteremtése.
– Fejlesztések?
– Most adtuk át új, mediterrán hangulatú teraszunkat, ahol kemencében, nyárson sült ételeket tudunk felszolgálni vendégeinknek. Nagy hangsúlyt fektetünk a családosokra, ezért a játszóterünket is bõvítettük, így míg a szülõk étkeznek, addig a gyerekek önfeledten játszhatnak. Az õsz folyamán új, a munkánkat megkönnyítõ berendezéseket is vásárolunk, valamint elkezdjük szálláskapacitásunk bõvítését.
– Milyen gasztronómiai rendezvényeket terveznek a következõ hetekben-hónapokban?
– Folytatódik gasztronómiai sorozatunk, szeptember 27. és 30. között szüreti napokat, október elején pedig az Oktoberfesthez kapcsolódva sörnapokat tartunk, ahol eredeti bajor söröket szolgálunk fel. A hagyományoknak megfelelõen ismét lesz Márton-napi libanapok, és bizonyára sokan várják az orosz vagy a japán napokat is. Ezekrõl honlapunkon, a www.szoloskert.com címen folyamatosan tájékozódhatnak vendégeink.
Horváth Attila



2007-09-05 14:19:09


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül