Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949878    








Honlapkeszites

Falfirkáktól a mûfüves pályáig

A peremkerületek után a keleti városrészben folytatjuk sorozatunkat. Itt is arra vagyunk kíváncsiak, milyen kérdésekkel, problémákkal keresi fel a lakosság az önkormányzati képviselõjét. Bizzer András a hatos számú egyéni választókörzet képviselõje. Jelölõszervezete a FIDESZ-KDNP.

– A 2010-es választások óta egy új, a 6. választókörzetet (Kazanlak krt., Munkás utca, Rózsa utca 16-tól felfelé) képviselhetem a közgyûlésben. Ez azért nagy öröm számomra, mert születésem óta a Kazanlak krt. lakója vagyok, és a kanizsai lokálpatriotizmusom mellett elég erõs keleti városrészi identitással is rendelkezem. Így külön megtiszteltetés számomra, hogy azoknak a közterületeknek, játszótereknek, intézményeknek – iskola, óvoda, orvosi rendelõ – az ügyeivel, illetve fejlesztéseivel foglalkozhatom, amelyek helyszíneit gyerekkorom óta ismerem. 


 – Milyen kérésekkel fordult önhöz a választások után a lakosság?
– Már a választási kampányban, a kopogtatócédulák gyûjtése során rengeteg kérést, illetve észrevételt kaptam a terület gondjairól. Ezek egy részét jómagam is ismertem egyébként. Arra törekszem, ha nem is azonnal, de a ciklus végére érezhetõ pozitív változások történjenek körzetben, illetve a keleti városrészben. Úgy gondolom, már magunk mögött hagytuk azt az idõszakot, amikor a peremkerületek fejlesztését a keleti városrész elhanyagolása révén érte el a városvezetés. Persze érthetõ, hogy fejlesztéseket várnak az ott élõk is, de azt is meg kell érteniük, hogy mindez nem mehet igazságtalan módon a keleti városrész rovására.
– A város fejlõdése érdekében milyen központi feladatokhoz csatlakozik?
– Körzetem problémái és azok megoldási tervei mellett véleményem szerint egy önkormányzati képviselõ nem csak a saját körzetéért, hanem globálisan az egész városért tartozik felelõsséggel. A legfontosabb megoldandó probléma a munkahelyteremtés. Ezért hoztuk létre és fejlesztjük folyamatosan a munkahelyteremtést segítõ rendeletünket. Ebben a munkában frakciótársaimmal együtt én is részt veszek, egy ötletem be is került a rendeletbe. Legutóbb például úgy módosítottuk a rendelkezésünket, hogy kedvezményes ingatlanvásárlás révén juthat támogatáshoz a beruházó, és a munkahelyeket teremtõ vállalkozás. Ez a megoldás azért jó az önkormányzatnak, mert a készpénzes támogatást csak az egyre dráguló hitelfelvételekkel tudná finanszírozni, ami hoszszútávon sajnos nem tartható fenn. De más rendeletek is kapcsolódnak hozzám. Ilyen például a falfirka eltüntetést segítõ rendelet, az állattartás szabályaira vonatkozó rendelet módosítása (galambetetés tiltása) vagy például az üzletek éjszakai nyitva tartására vonatkozó rendelet. Ezeknek én voltam az elsõ beterjesztõje még az elõzõ ciklusban, akkor azonban nem mindegyik valósulhatott meg, így számosat csak a mostani ciklusban fogadtunk el.
– Körzete problémáival hol fogadja a lakosságot?
– Képviselõi fogadóóráimat a Hevesi Iskolában tartom havi rendszerességgel péntekenként, 17 órától. A legtöbb észrevétel, ami egyébként a legkönnyebben orvosolható is, a zöldterületek gondozásával kapcsolatos. Az ilyen jellegû feladatok elvégzése érdekében folyamatosan tartom a kapcsolatot a VIA Kanizsa munkatársaival. A parkolók hiánya szintén nagy gond a keleti városrészben. A legtöbb vita a Munkás utca 5. és 7-es számú házak körül alakult ki. Az ügy kapcsán gyûjtött aláírásokat egyébként átadtam a polgármester úrnak is, jelezve a probléma súlyát. Egyik legfontosabb célkitûzésem egyébként a parkolási nehézségek megszüntetése.
– Jó híreket is hallhatnánk?
– Akad az is, például a parkolókkal kapcsolatban, hiszen Gyalókai Zoltán képviselõtársammal együttmûködve elértük, hogy még idén épülhetnek új parkolók a Városkapu krt. 1-es számú épületének déli oldalán. Ez a terület szorosan kapcsolódik a Munkás utcához, így talán az ott tapasztalható parkolóhiányt is enyhíti valamelyest. Szerencsére bõven akadnak olyan kisebb igények is, amelyeket már sikerült megoldani. Ilyen például, hogy legyen a közlekedés biztonságát növelõ tükör a Munkás utca – Városkapu krt. keresztezõdésében, vagy szabaduljon fel néhány feleslegesen felfestett, és kihasználatlanul helyet foglaló mozgássérültek számára fenntartott parkolóhely. Egy sokak által kért és igényelt járdaszakasz kiépítése is megtörténik még idén a képviselõi keretembõl. Az új járdaszakaszt a Hevesi Iskola, az Óvoda és az ÁBC közötti zöld területen építik ki, melynek vonalát már rég kitaposta, és rendszeresen használja a lakosság. Õszintén bevallom, jómagam is számtalanszor rövidítettem le így az utamat. Végül, de nem utolsó sorban szeretném megemlíteni, ha minden igaz, és nyer a pályázatunk, akkor központi kormányzati pénzekbõl egy új modern mûfüves sportpálya épülhet a Hevesi Sándor Általános Iskolában a jelenlegi rossz állapotú helyére. Terveink szerint nemcsak az iskola tanulói, hanem állandó gondnoki felügyelet mellett bárki használhat majd esténként és hétvégenként.
B.E.



2011-09-02 09:14:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül