Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949675    








Honlapkeszites

Pénzt kérnek a Bolyaira (VÜB)

A megszokott módon a közgyûlés elõtt ülésezett a városüzemeltetési bizottság, amely elsõként a Nagykanizsa Felsõoktatásért Alapítvánnyal a Nagykanizsa Zrínyi u. 33., Zrínyi u. 18., Petõfi u. 5., valamint a Zárda u. 20. sz. alatti ingatlanokra vonatkozó ingatlanhasználati szerzõdés megkötésével kapcsolatos elõterjesztést tárgyalta.


A bizottság jóváhagyta Gyalókai Zoltán elnök javaslatát, miszerint a kért ingatlanokat tíz éves idõtartamra kapja meg az alapítvány használatba.
Másodikként a költségvetés tervezete került a testület elé. Ennek kapcsán Horváth István bizottsági tag jelezte: véleménye szerint arcpirítóan kevés, hatmillió forint jut a kultúra támogatására. Úgy véli, az élsport százmilliós keretébõl még legalább ennyit kellene elvenni a kultúra pénzügyi helyzetének javításához.
Bicsák Miklós azt sérelmezte, hogy Palinnak szinte semmi fejlesztési forrás nem jut, ami szerinte megkülönböztetés.
Magyar József azt sérelmezte, hogy a Bolyai iskola karbantartó munkálataira egy fillért sem állított be a költségvetés készítõje 2008-ra, holott a felújításra vonatkozó pályázatról csak egy évvel késõbb születik döntés. Pedig addig is lenne mit felújítani az iskolában, ahol néhol még az életveszéllyel is számolni kell.
Jerausek István a hegyi utak felújítására kért több pénzt.
Gyalókai Zoltán megjegyezte: valószínûleg több, jelenleg még bennlévõ tételt is ki fognak húzni, hogy mérsékeljék a hiányt.
Végül a testület úgy határozott, hogy javasolják a közgyûlésnek, a céltartalék terhére különítsen el valamennyi forrást a Bolyai iskola karbantartási feladataira, az életveszély elhárítására.

Horváth Attila



2008-02-18 13:44:04


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül