Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950159    








Honlapkeszites

Népszámlálás - KSH-szóvivõ: csütörtökig kérhet internetes kódot, aki még nem kapott

Csütörtökön 16 óráig kérhetnek internetes belépési kódot a kod@ksh.hu címre küldött e-mailben azok, akik a lakcímükre, tehát ott, ahol élnek, még nem kaptak online kitöltéshez szükséges azonosítókat - mondta el Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivõje szerdán az MTI-nek.


 A kérelmezõknek meg kell küldeniük a pontos lakcímüket (társasházak esetében emelet és ajtószámmal is), és a kódot elküldik az e-mailjükre. Ezenkívül fogadnak kódkéréseket az eddigiekhez hasonlóan az ingyenes zöldszámokon, a 06-80-200-014-en és 06-80-200-224-en is - ismertette a szóvivõ.
Virágh Eszter elmondta: a borítékokban lévõ lakáskérdõíveken szerepel az internetes kód, ám a borítékokat nem mindenhova tudták eljuttatni, mert a számlálóbiztosoknak olyan új építésû házakba vagy új néven szereplõ címekre kellett volna kivinniük, amelyek még nem szerepelnek a címjegyzékükben.
Tapasztalataik szerint az is gondot jelentett számos helyen, hogy a fõbérlõk elvitték a borítékokat, mondván, hogy az az õ lakásuk, ám albérlõik így nem jutottak kérdõívekhez, amit sokan jeleztek a KSH-nak. Több helyen elõfordult, hogy a társasházak közös képviselõi az általuk üresnek vélt lakások borítékjait összegyûjtötték, és az is megesett, hogy a dömpingszerûen a postaládákba érkezõ reklámanyagok között elvesztek a borítékok.
A KSH népszámlálási szóvivõje kiemelte: a számlálóbiztosok többségükben remek munkát végeznek, de elõfordul, hogy nem mindenhol juttatták el az adatszolgáltatói borítékot a címzettekhez. Ennek már meg kellett volna történnie, mert alapvetõen így van esélyük az állampolgároknak, hogy vasárnap éjfélig az interneten, a www.enepszamlalas.hu oldalon teljesítsék kötelezettségüket. Október 16-án csak az önkitöltés idõszaka zárul le, a számlálóbiztosok segítségével papír kérdõíven még október 31-ig lehet válaszolni a kérdésekre - tette hozzá.

 

MTI



2011-10-12 13:04:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül