Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950180    








Honlapkeszites

Önkormányzati intézményekben mûködõ konyhák üzemeltetésérõl, közös tulajdonú gazdasági társaságról

Mintegy harminc elõterjesztés szerepelt a közgyûlési meghívóban, melybõl az intézményfenntartó társulásban részt vevõ önkormányzatok bejáró tanulók után szerzõdött és fizetett összegek rendezésérõl szóló, valamint az Önkormányzati, állami, egyházi nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerûsítése, és az Intézményi, informatikai infrastruktúra fejlesztése a közoktatásban címû pályázatok benyújtására elõterjesztett javaslatot Cseresnyés Péter polgármester visszavonta. A gazdasági társaságok támogatását pedig zárt ülésen tárgyalták.


 A közgyûlési döntés szerint az épített környezet értékeinek helyi védelmérõl szóló új rendelet alapján a Kölcsey utca 11. szám alatti ingatlan helyi védelem alá került. A MAORT-lakótelepen felmerült problémákat elõször a bizottságok vitatják meg, utána kerül majd önálló képviselõi indítványként a közgyûlés elé.
A közgyûlés jóváhagyta a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetével a hajléktalanokat és a családok átmeneti otthonát fenntartó intézményrendszer mûködtetésére kötött ellátási szerzõdés módosítására, a 2012. évi szolgáltatási díj meghatározására, valamint a jelzõrendszeres házi segítségnyújtásra vonatkozó ellátási szerzõdés megkötésére elõterjesztett javaslatot.
Tíz igen, egy nem és hat tartózkodó szavazattal az önkormányzat közös tulajdonú gazdasági társaságot hoz létre a megújuló energiaforrások felhasználása érdekében.
A városatyák tíz igen, öt nem és két tartózkodással elfogadták az önkormányzati intézményekben mûködõ konyhák üzemeltetésének vállalkozásba adására elõterjesztett javaslatot. A vita során elhangzott, hogy a költségek jelentõs mértékû csökkentésére mindenképpen szükség van. A költségcsökkentés intézményen belüli lehetõségei kimerültek, ezért a szakmai és a gazdaságossági szempontoknak egyaránt megfelelve felmerült a lehetõsége annak, hogy a konyhák további üzemeltetése pályázat útján történõ kiszervezéssel is megoldható lenne. A következõ közgyûlés elé két változat készül a témában, s akkor döntenek majd véglegesen a képviselõk.
Egyhangú szavazattal elfogadta a testület a 2012/2013 tanévben indítható szakmacsoportok és szakmák meghatározására az RFKB irányelvei alapján elõterjesztett javaslatot, a Suli Harmónia-2007 Gyermekeket Segítõ Alapítvány és a Térségi Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértõ és Rehabilitációs Bizottság közötti feladat-ellátási megállapodás megkötésére, valamint a közlekedési létesítmények 2012. évi fejlesztésére elõterjesztett javaslatot. Elfogadták az önkormányzat által alapított, illetve delegáltjai által képviselt alapítványok mûködésérõl szóló beszámolót, a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás 2011. évi munkájáról, a beruházás állásáról, valamint a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. Városfejlesztési Divíziójának 2011. év III. negyedévi mûködésérõl szóló tájékoztatót.
B.E.



2011-10-28 12:37:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül