Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949973    








Honlapkeszites

A közgyûlés legfontosabb döntéseirõl

Sajtótájékoztatón ismertette Cseresnyés Péter polgármester az október 27-i közgyûlés legfontosabbnak ítélt négy témában született döntéseit, azok hátterét és várható következményeit.

Az elsõ három kiemelt napirendi pont hosszútávú stratégiai döntésnek számít. Az épített környezet értékeinek helyi védelmérõl szóló új rendelet megalkotását elfogadta a közgyûlés. A város fõépítésze összeállította a helyi védettség alatt álló épületek listáját, számba véve városunk értékeit. A korábbi 301 tétel helyett, a mostani anyagban közel 700 szerepel, ebbõl 5 terület, 23 utcakép, 290 épület, 90 kereszt, 40 síremlék és 113 szobor. Ebbõl az anyagból albumokat, kiadványokat állíthatnak össze, melyek a városmarketinghez is segítséget nyújthatnak. A módszer egyrészt erõsítheti a városhoz való kötõdést, másrészt pedig jótékony hatással lehet az értékek megõrzésében.


 A második döntés a közös gazdasági társaság létrehozásáról született. Két nagykanizsai székhelyû társasággal kötött szerzõdést a város, amivel céljuk, a jelenlegi intézmény- és energiarendszer állapotának a felmérése és a város energiastratégiájának a közös kidolgozása, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra. Továbbá terveik közé tartozik egy energiaracionalizálási program kivitelezése és az energiaszolgáltatás üzemeltetésének megszervezése.
A legnagyobb érdeklõdésre számot tartó javaslat az önkormányzati intézményben mûködõ konyhák üzemeltetésének vállalkozásba adása volt. Az elsõ lépéseket már megtették a végleges döntés meghozatala elõtt, abba az irányba elindulva, hogy megtörténhessen a vállalkozásba adás. Késõbbi döntés eredménye lesz a kiírás módja, mivel két variációban gondolkodnak: egybe adják ki, vagy külön területekre bontva. Azt remélik, hogy ezzel 100, 200 millió forint közötti összeget spórolnak majd évente. A kiírás és a szerzõdés tartalmazni fogja a minõség megõrzésének és a továbbfoglalkoztatásnak a kötelezettségét. Feltétel lesz, hogy a vállalkozóknak a nyersanyag jelentõs részét Nagykanizsán kell beszerezniük. Az átalakítás tervezett idõpontja 2012. közepe (nem tanévben).
A közlekedési létesítmények fejlesztését azért javasolták, mert egy halmazt szeretnének létrehozni a felújítandó létesítményekbõl. A halmazba tartozó járdákat, utakat megterveztetik, majd mikor biztosítják a terület kivitelezési munkáira a pénzt, abban a pillanatban neki tudnak állni a közbeszerzés lefolytatásának.
V.M.



2011-10-28 12:39:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül