Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950221    








Honlapkeszites

Üzleti találkozó ázsiai nagykövetekkel

Ngo Duy Ngo, a Vietnámi Szocialista Köztársaság, Syed Qasim Raza, Pakisztán Iszlám Köztársaság Magyarországi nagykövete, Yuji Amamya Japán Magyarországi Nagykövetségének magas rangú diplomatája, valamint Jakab Péter, a Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes Óceáni Fõosztályának fõtanácsosa üzleti találkozón vett részt városunkban. A Medgyaszay Házban megrendezett konferencián megismerkedtek a városunk által kínált befektetési lehetõségekkel, és az itt mûködõ jelentõsebb vállalkozásokkal.
A konzultációt követõ sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter polgármester elmondta, a találkozót Ngo Duy Ngo vietnámi nagykövet kezdeményezte, õ jegyezte meg szeptemberi látogatásakor, hogy nagyobb körben is be lehetne mutatni Nagykanizsa és a térségében rejlõ gazdasági lehetõségeket. Az ázsiai vendégeket a logisztika mellett az oktatás, és az ipari potenciál érdekelte, ezen belül a gépipar és a vízkezelés.
 


 

Ngo Duy Ngo megjegyezte, számos új információt hallottak a délelõtt során, mely még csak az együttmûködés kezdete, ám bízik benne, a közeljövõben több hasonlóra kerül sor, a mostaninál még több ázsiai résztvevõvel. Vietnám számára az ipar, az oktatás, a logisztika, a vízkezelés területe lehet érdekes. Jelenleg is számtalan vietnámi diák tanul magyar egyetemeken, fõleg Budapesten, de ebben a régióban is találhatók olyan szakterületek, mint például a logisztika és az információs technológia, amelyekbõl tanulhatnának.
Syed Qasim Raza pakisztáni nagykövet elmondta, szerteágazó prezentációkat hallott, és bizonyos területen új dolgokat tanult. Az energia- és az ivóvízellátás szempontjából Pakisztán problémákkal küszködik. Itt találkoztak olyan cégek képviselõivel, akik ebben segíteni tudnak nekik. Harmadik fontos területként az oktatást emelte ki. Jelezte, a közeljövõben találkozik a pakisztáni kamarák vezetõivel, és beszámol nekik a Nagykanizsán látottakról, hallottakról. Jó megoldásnak tartaná hazája kamarai vezetõinek és az itteni vezetõk, szakemberek találkozóját. A világon sehol sem könnyû az élet, így Pakisztánban sem, de ezeken a problémákon felülkerekedve tovább kell lépnünk. Végül azzal zárta a gondolatait, hogy szeretné, ha az itteni szakemberek találkozhatnának a pakisztániakkal.
Yuji Amamya japán fõtanácsos elöljáróban megemlítette: Japán magyarországi beruházásainak összértéke 800 millió euró. Huszonkétezer munkahelyet teremtve összesen 120 vállalat van jelen Magyarországon, és a közeljövõben újabb beruházásokat terveznek. Japánban sem fényes az élet, mint ahogy Európa többi részén sem. Nagykanizsa nagyon jó logisztikai környezettel rendelkezik, bízik benne, hogy Horvátország uniós csatlakozását követõen a japán vállalkozások logisztikai szempontból Nagykanizsára is számítanak.

További képek a galériában.
 



2011-11-01 13:45:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül