Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949674    








Honlapkeszites

Az Agóra pályázatról

A Szeretem Kanizsát! mozgalmon belül létrejött Közösségi Tervezési Mûhely szakértõi fórumot szervezett a TIOP 1.2.1. – AGÓRA – multifunkcionális közösségi központok és területi közmûvelõdési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása elnevezésû pályázatról.

A rendezvényen Gyertyánági Endre, a Közösségi Tervezési Mûhely koordinátora röviden bemutatta a pályázati kiírást. A társadalmi részvételrõl Budavölgyi Kálmán, a Civil Kerekasztal elnöke, az AGÓRA projekt szakmai tartalmáról és az ifjúsági és civil szektor álláspontjáról Horváth Zoltán a Ka-Rock Alapítvány elnöke beszélt. A késõbbiekben szakértõi fórumot tartanak a projekt gazdaságosságáról, lehetséges helyszíneirõl, a tervezési programról, a kritériumokról és a lehetséges kivitelezésrõl.


Gyertyánági Endre elmondta, a kanizsai ifjúságért civil szektort már több éve foglalkoztatja, hogyan lehetne megoldást találni egy komplex közösségi tér kialakítására. Különbözõ javaslatokat fogalmaztak meg, s mivel elõrelépés nem történt, egyfajta bombaként robbant be az AGÓRA pályázati kiírás. A pályázatban visszaköszönnek a kanizsaiak komplex és többfunkciós terekre vonatkozó elképzelései, melyet mintegy önmaguk igazolásának is látnak.

Az a remény fogalmazódott meg a civilekben és a fiatalok különbözõ csoportjaiban, hogy végre, a pályázat keretében meg tudnák valósítani az elképzeléseiket. Szeretnék, ha az AGÓRA pályázat megvalósulhatna akár úgy, hogy eddig más célra, vagy közmûvelõdési célra használt épületeket újítanak fel, vagy akár újat építenének.

A pályázati összeg jelentõs, és feltehetõen hasonló pályázati kiírás nem fog a 2007-2013. közötti tervezési idõszakban megjelenni. Sõt az a félelmük, hogy 2013. után még kisebb lesz az esélyük, mert akkor már az EU csökkenteni fogja a kicsit fejlettebbnek ítélt közép-európai régiók támogatását. Ez egy megismételhetetlen lehetõség, amire reagálni kellene a városnak még akkor is, ha tisztában vannak a költségvetés helyzetével.

B.E.



2008-02-26 13:16:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül