Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950343    








Honlapkeszites

Kihozták a maximumot

A nagykanizsai tûzoltó-parancsnokság a tavalyi kategória-átsorolással és az utóbbi idõszak fejlesztéseivel, a nagy arányú létszám-bõvítéssel elérte azt, amit egy városi tûzoltóság elérhet – mondta az állomány évértékelõjén Egri Gyula alezredes, a Nagykanizsai Tûzoltó-parancsnokság elsõ embere.

Egri Gyula jelezte: tavaly a parancsnokságot az életét öt-tíz évre meghatározó hatások érték. Egyik legfontosabb ilyen a kategória-átsorolás volt, amely révén a kanizsai az ország legfontosabb, legjobban felszerelt tûzoltóságainak egyikévé vált. Az átsorolásnak köszönhetõen ötvennyolc fõs készenléti állományuk majdnem százfõsre nõ, s mivel tíz kolléga nyugállományba vonult, összesen több mint félszáz új tûzoltót kellett, kell kiképezni. Ezt azt jelenti, hogy az állomány minden második tagja kezdõ.
– Komoly feladatunk, hogy a fiatalokat megfelelõ módon, jól felkészítve integráljuk a rendszerbe, miközben gyakorlatilag hiányzik a negyven éves korosztály, amely taníthatná kezdõ munkatársainkat – mondta Egri Gyula, aki viszont azt is hozzátette: hogy ez sikeres, azt talán az is jelzi, hogy tavaly senkit nem ért szolgálati baleset.


A parancsnok jelezte azt is, a szolgálati csoportok létszáma a korábbi tizenkilenc fõrõl harminc-harminchárom fõsre növekszik.
Egri Gyula arról is beszélt, hogy õsszel várhatóan egy új gépjármû-fecskendõ érkezik Nagykanizsára, melynek pályázati forrásból történõ beszerzéséhez a fenntartó települések biztosították az önrészt.

A tavalyi munkáról a számok nyelvén is beszámolt Egri Gyula, s elmondta, 2007-ben majdnem hatszáz vonulásuk volt, amelynek csaknem kétharmadát a mûszaki mentések tették ki, de jelentõs volt az avartüzek száma is. A keletkezett kár összértéke 110 millió forintra rúgott, ám a lánglovagok által megmentett érték ennek a háromszorosa.

Központi bérfejlesztést tavaly az illetékes tárca ígéreteivel ellentétben nem kaptak a tûzoltók.

A mostani állománygyûlésen egyébként megjelentek a fenntartó önkormányzatok három legnagyobbika, Nagykanizsa, Zalakaros és Letenye polgármestere is. Marton István, Szirtes Lajos és Halmi Béla megköszönte a parancsokság munkáját, s további támogatásukról biztosították Egri Gyula parancsnokot és az állomány egészét.

Horváth Attila



2008-03-03 11:22:09


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül