Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949779    








Honlapkeszites

Életmentõ távfelügyelet

Vonalban az idõsek – Életmentõ távfelügyelet címmel rendezte meg programját a Vöröskereszt, ezzel megköszönve a városban élõ ellátottaknak a szolgáltatásuk iránti bizalmat. A meghívottak elõadásokat hallgathattak, illetve ingyenes vérnyomás-, testzsír-, és koleszterinszint mérésben részesülhettek.

A Segítség gombnyomásra elnevezésû szolgáltatást a nagykanizsai idõsek közül több mint 180-an veszik igénybe. Havonta átlagban 23-25 riasztás fut be a központba, melyek legfõbb oka a magas vérnyomás, a keringési zavarok, de balesetek és pszichés esetek kapcsán is hívják a gondozónõket.


A megjelenteket Szõlõsi Márta területi vezetõ köszöntötte, elmondta nagy öröm számára, hogy elsõ alkalommal annyian gyûltek össze, hogy kinõtték a termet. Azért bír nagy jelentõséggel a találkozó, mert szeretnék, ha közelebbi kapcsolat alakulna ki a gondozók és a gondozottak között, hogy problémáikkal bizalommal forduljanak hozzájuk. A rendezvényen a meghívottak tanácsot kérhettek bármilyen felmerülõ kérdésükkel kapcsolatban.
Ez után elõadásokat hallgathattak. Praktikus tanácsokat kaphattak a jelzõkészülék használatával kapcsolatban Molnár Zsolt ügyvezetõ igazgatótól, majd Ernyey Zoltánné egészségügyi szaktanár tartott elõadást az idõskori egészségi problémákról. Végül dr. Dömötör László, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének jogi munkatársa ismertette a szociális támogatások igénybevételével kapcsolatos tudnivalókat.



2011-12-02 09:41:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül