Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950282    








Honlapkeszites

Kiskanizsa, mint márkanév, bejelentés köteles lehet...

Ülésezett a Kiskanizsai Településrészi Önkormányzat, s gyakorlatilag az egyetlen kötött napirendi pont mellett más témafelvetésekben azért nem volt hiány. Ami biztosnak tûnik, a tavasz folyamán egy kiskanizsai bejárásra mindenképp sort kerítenek a felek, ahol a város ez ügyben tenni tudó és köteles személyeivel néznék át, mit és hogyan lehetne kijavítani a városrész területén.

A napirendi pont, mely a településrészek neveinek szabályozásról szólt, a képviselõk támogatásra érdemesnek tartották. A városi közgyûlés ugyanis oly' önkormányzati rendeletet kíván hozni, mely szerint Nagykanizsa és településrészeinek névhasználata február 1-tõl bejelentésköteles lenne a polgármester felé. Amennyiben e szinten nem születne döntés, akkor a közgyûlés döntene ilyen ügyekben. Fontos megjegyezni, hogy a rendelet a már mûködõ vállalkozásokat, kezdeményezéseket nem érintené.


S akkor Kiskanizsa ügyes-bajos dolgairól - kiragadott példákkal. Takács Zoltán felvetése volt a Tõzike utcai buszmegállóval kapcsolatban az, hogy oda nem vezet semmiféle gyalogjárda, megközelíthetõsége tehát nem éppen ideális.
Szintén "gyalogjárdás téma", hogy a Vár úton a bicikliseknek az utak állapota miatt gyakorlatilag a gyalogosok helyén kell közlekedniük (igaz, a rendõri szervek az ilyen történések észlelése esetén azok túlnyomó többségében roppantmód belátóak), s ez felveti a Kiskanizsára vezetõ kerékpárút problematikáját.
Nos, Tóth Nándor településrészi önkormányzat-vezetõ válaszában elmondta, sok megvalósítandó dolognak financiális gátjai vannak, s sajnálatosan ez az esztendõ biztosan nem a felvetett gondok megoldásáról fog szólni. Tény, volt a nagykanizsai buszmegállók rendbetételének egy második üteme, amely azonban forráshiány miatt befulladt, a kerékpárút tervei pedig megvannak, s ha lesz rá anyagi forrás, meg is fog valósulni, hangsúlyozta Tóth Nándor.
Kovács János részönkormányzati képviselõ szintén a tömegközlekedést érintve szólott, hogy a Rozmaring utcai megállóban meg kellene oldani a jármûre fellépés nehézségeit, s ugyanez igaz a Szepetneki utcai buszváró esetében is.
A szándék természetesen az orvoslására megvan, Tóth Nándor fentebb említett gondolatai azonban itt is érvényesek...

P.L.



2012-01-24 11:47:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül