Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950056    








Honlapkeszites

Újabb határon átnyúló pályázat

A közgyûlés elfogadta a Magyarország – Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttmûködési program 2007-2013 keretében meghirdetett együttmûködési projektrõl szóló határozatot és felhatalmazta a polgármestert, hogy projektet készíttesse elõ és pozitív elbírálás esetén a támogatási szerzõdést írja alá.


A kulturális örökségek tematikus útvonalainak fejlesztése címû pályázattal közös tematikus utat szeretnének szervezni, mely Nagykanizsa, Kaposvár, Kapronca, Csáktornya, a Dráva és a Mura folyók mentének kulturális, történelmi, gasztronómiai hagyományaira, helyi termékeire és meglévõ rendezvényeire épülne fel. A négy városhoz köthetõ, a témához kapcsolódó rendezvényeknek, eseményeknek közös honlapja lenne. Ez lenne az egyik pillér. A másik pedig a tradicionális helyi- és kézmûves termékeket elõállítók feltérképezése a négy városban és az általuk határolt területen, illetve a Négy torony márkanév kiépítése. Készítenének térképeket, útikönyveket, útjelzõ és információs táblákat, illetve kihelyezett érintõképernyõs számítógépeket biztosítanának az útvonalhoz szükséges információkat.
A partnerenként javasolt összköltség Nagykanizsa esetében közel 38 millió. A partnereknek 5 százalék saját forrást kell biztosítani.



2012-02-24 12:05:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül