Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950501    








Honlapkeszites

Csak az nézhet bele, akinek megengedik (PB)

A pénzügyi bizottság utóbbi ülése legizgalmasabb napirendi pontjának a Kanizsai Dorottya Kórház által kötött szerzõdésekkel foglalkozó tûnt. A kielégülés azonban ezúttal elmaradt.

A testület ugyanis nem kapott anyagot a napirendi pont tárgyalásához, következésképp nem is tudott azzal érdemben foglalkozni. Ezért Karádi Ferenc javaslatára a bizottság fideszes tagjainak szavazataival a téma lekerült napirendrõl.


Tóth László bizottsági elnök az ügy kapcsán az Alkotmánybíróság határozatára és az üvegzseb-törvényre hivatkozva megjegyezte, mivel közpénz felhasználásáról van szó, lehetõvé kell tenni, hogy a dokumentumokba mindenki betekinthessen.

Az elnök azt is elmondta, Marton István polgármester azt üzente a bizottság tagjainak: az irodájában, csakis az õ külön engedélyével megnézheti a szerzõdéseket, aki erre vágyik.

Tóth László jelezte azt is, a bizottsági ülésrõl készült jegyzõkönyvvel vizsgálatot kezdeményez az ügyészségnél.

Vukics József erre úgy reagált, a szocialista kötõdésû pénzügyminiszter a választások elõtt szintén visszatartotta az ország pénzügyi helyzetére vonatkozó közérdekû adatokat.

Karádi Ferenc jelezte: a napirendi pont levételét azért kezdeményezte, mert háttéranyag nélkül nincs értelme arról tárgyalni. Ugyanakkor megjegyezte, Marton István a Fidesz-frakcióval a Tóth László által kifogásolt lépésrõl nem egyeztetett.

A második napirendi pontban Karádi Ferenc az intézmények nyersanyag-beszerzésével kapcsolatos elõterjesztését tárgyalta a bizottság. A PB ugyanis körülbelül egy éve hozott határozatot arról, hogy az önkormányzat intézményeinek rendszeres idõközönként ismételten pályázatot kell kiírni az élelmiszer-alapanyagbeszerzés kapcsán, s a beérkezõ ajánlatok közül a legkedvezõbbet kell választaniuk. A bizottság információi szerint azonban -ellent mondva ezzel a bizottság határozatának- a központi konyha, a miklósfai általános iskola, valamint a Hevesi- és a Bolyai Általános Iskola az egyik beszállítótól nem kért árajánlatot, amit az sérelmezett.

A pénzügyi bizottság úgy döntött: a négy intézménynél az ügyrendi, jogi és közrendi bizottság folytasson le vizsgálatot, hogy miért nem tartották be az utasítást.

Végül a grémium elfogadta a munkahelyteremtést ösztönzõ rendelet módosításával kapcsolatos elõterjesztést, amely révén a foglalkoztató a korábbi háromszáz- helyett ötszázezer forint támogatást kap, amennyiben az új munkahelyet legalább két évig fenntartja.

Horváth Attila



2008-03-26 08:40:16


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül