Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894760    








Honlapkeszites

A tervezett bevezetõ út veszélyeztetné a közlekedés biztonságát

A februári közgyûlésen a kérdések, interpellációk sorában Bicsák Miklós önkormányzati képviselõ – a V-Nafta Kft. fejlesztése kapcsán – a Magyar út 166. számú ingatlanhoz tervezett feltáró út engedélyezéséhez kért segítséget Cseresnyés Péter polgármestertõl.

Felvetésére az alábbi tájékoztatást adta a polgármester: az építési engedély megtagadása – az elsõ és másodfokú hatóság kisebb eltérésekkel egybehangzó indoklása alapján – jogilag megalapozott volt, és elsõsorban a tervdokumentáció hiányosságaira, valamint a közlekedésbiztonság feltétlen szem elõtt tartására vezethetõ vissza. Ezt figyelembe véve az önkormányzatnak nincs lehetõsége beavatkozni az ügybe. Természetesen fontosnak tartjuk, és kiemelt célként kezeljük az új munkahelyek teremtését. 


Mindezt azonban kizárólag a jogszabályi kereteken belül támogathatjuk, és csak abban az esetben, ha nem veszélyeztetjük a biztonságos, balesetmentes közlekedést. Álláspontunk szerint, amennyiben a terv megfelelõen átdolgozásra kerül, megtörténnek benne a szükséges javítások és minden szempontot figyelembe véve, összhangba kerül a hatályos jogszabályokkal, mûszaki elõírásokkal, akkor megkaphatja az építési engedélyt. Célszerûnek tartjuk, ha a mûszaki megoldásokat a tervezõ elõzetesen egyezteti a szakhatóságokkal, és mindenekelõtt az engedélyezõ hatósággal.  Természetesen létezhetnek olyan helyszínek és körülmények, amikor egyáltalán nem, vagy csak irreálisan magas költségen található megfelelõ mûszaki megoldás. Ilyen helyzetekben viszont – a jogszabályok betartása és a közlekedés biztonsága érdekében – nekünk sincs módunkban támogatni az engedélyezést és a megvalósítást.
B.E.



2012-03-22 13:07:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül