Ma 2024. 7 27.
Olga, Liliána, Natália napja van.
Látogatók száma : 56818824    








Honlapkeszites



szabadidõsport-a-hangulatra-sem-lehetett-panasz

Immár negyedik alkalommal rendezték meg azt a Förhénc Kupát, melynek keretében baráti társaságok három a három ellenében focizhatnak az úgynevezett torino kapura.


Nos, a Facsavar FC nevû formáció elsõként indult és rögtön el is hódította a kupát, melyre nem csupán felnõttek, de gyermekek is szép számmal érkeztek. A hangulatot vélhetõen csak fokozta, hogy szüreti idõszakot írunk és a tornával egy idõben volt a palini szüreti felvonulás ezúttal érintette már a förhénci hegyhátat is.

P.L.



2017-10-03 14:26:00


  Ökölvívás: éremhalmozó keleti klubok az ob-n

Négy napon át zuhogtak a pofonok a nagykanizsai Cserháti-csarnokban, ahol a serdülõ ökölvívók országos bajnokságát rendezték.

Az ökölvívók õszinte világa ezen ob is visszaköszönt, hiszen amikor kifelé a sportág erõsségét kell mutatni, akkor úgymond egy irányba tekint mindenki, legyen szó ifjú sportolóról, szakvezetõkrõl, vagy a sportági vezetésrõl. Így semmi meglepõ nem volt abban, hogy a honi szakszövetség újdonsült elnöke, Erdei Zsolt, korábbi profi ökölvívó világbajnok mind a megnyitó, mind a záró események alkalmával ott volt a kanizsai helyszínen. Mi több, múlt szerdán rögtön egy szelfi-készítési rohamba is belefutott...


  Megyei foci: vereség a rangadón

Vasárnap mintegy 500 nézõ elõtt rendezték meg a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság rangadóját, a Kaposi International Transport-Csács-NSE – UFC Nagykanizsa mérkõzést.

A kanizsaiak jó elõjelekkel várták a találkozót, hiszen hét meccsbõl hetet nyertek úgy, hogy a kapott góljaik száma is csupán kettõ volt a 25 szerzett mellett. Nos, a második nemesapátiak otthonában nem kezdtek rosszul a vendégek, Lõrincz Bence gólja megadta a találkozó alaphangját, s ha a nagykanizsaiak higgadtabbak, akár növelhették is volna elõnyüket.


  Finálé: Jól szerepeltek a Botos-akadémisták

A Botos-akadémia mindhárom döntõse dobogóra állhatott a Kanizsán megrendezett serdülõ ökölvívó bajnokságon. Muhovits Milán és Pörge Bálint egy-egy arany-, Oláh-Vadász Zoltán pedig egy ezüstéremmel fejezte be az országos versenyt. A szombati finálén 25 klub 40 sportolója szállt ringbe.


  Szintidõn belül

Vágó Boglárka 34,5 óra alatt teljesítette a Spartathlont. Szintidõn belül teljesítette a harmadik kanizsai futó, Vágó Boglárka is a Spartathlont. A Kanizsai Futóklub tagja elõször indult a görögországi ultramaratonon, a 246 kilométeres távot 34,5 óra futotta végig. (Kanizsa TV)


  Spartathlon: három dél-zalai is ott volt a rajtnál...

Az idei ultrafutó Spartathlon 246 km-es távjára több kanizsai, illetve dél-zalai is nevezett a görögországi helyszínen, így a többszörös nõi gyõztes Lubics Szilvia mellett Rudolf Tamás és Sznopek József is ott volt a rajtnál.


  Megyei foci: vasárnap következhet az õsz meccse

Az elmúlt héten talán nagyobb várakozás övezte azt, hogy az UFC Nagykanizsa labdarúgó csapata mely ellenfelet kapja a Magyar Kupa fõtábláján a legjobb 32 közé jutásért, mint a soron következõ bajnokiját hazai pályán a Zalalövõ ellen.

Mint azt megírtuk, a kanizsaiak végül azt a Gellénházát kapták az MK-ban, mely mondhatni tényleg jól ismert ellenfél, míg a lövõiket az elmúlt hétvégén végül 5-0-ra gyõzték le a megyei elsõ osztályban Gombos Zsolt tanítványai.

Vasárnap 16 órától Nemesapátiban immár az õsz rangadója, a Csács-NSE – UFC összecsapás következhet. A második fogadja az elsõt és talán még élénken él az emlékezetekben, hogy április közepén mintegy 600 nézõ elõtt a Nagykanizsa 1-0-ra nyert idegenben. Az egy fontos mérkõzésen aratott gyõzelem volt és azzal sem írunk újdonságot, hogy most is kiemelt meccsre készülnek a felek.









FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül