Ma 2024. 7 27.
Olga, Liliána, Natália napja van.
Látogatók száma : 56818820    








Honlapkeszites



indul-a-filmklub

Október 9-én, hétfõn a Halis István Városi Könyvtárban újra indul az Idõsek Filmklubja. A 2006 óta mûködõ kulturális program városunk egyik legsikeresebb – fõként idõsek által látogatott – folyamatos rendezvénye.


A töretlen érdeklõdést kiváltó, klubszerûen mûködõ vetítéssorozat a Halis István Városi Könyvtár és a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának közös szervezésében valósul meg félévenként megújuló programmal. A jól bevált rend szerint a látogatók az adott napon 13.45-re érkeznek, hiszen a vetítések elõtt az egyik klubvezetõ Aranyásné Anda Nóra könyvtáros a vetítésre kerülõ filmek kultúr- és filmtörténeti érdekességeit mutatja be a nézõknek, Büki Pálné a másik klubvezetõ pedig elsõsorban a Honvéd Kaszinó, de a város jelentõs – fõként idõseket – érdeklõ programjait jelzi elõre. Félévente egyszer a bemutatott film után beszélgetésre kerül sor.

Október 9-én 14.00 órakor az õszi évad elsõ filmje – a Hajnali láz címû színes, magyar-svéd-izraeli filmalkotás kerül vetítésre. A film jó indítás a félév filmtematikájában, hiszen a többi 6 alkotás is mind a „Mások élete” témával foglalkozik.



2017-10-03 15:19:00


  A fõherceg és a sanzonett újra egymásra talált

A Csárdáskirálynõre várta az érdeklõdõket a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ szombaton. Kálmán Imre világhírû operettjét a Pódium Színház mutatta be.


  Emlékül

A Gyurkovics Tibor országos vers-, prózamondó és verséneklõ verseny elõdöntõjét tartották a Honvéd Kaszinóban.


  Keresik a táncosokat - Tagtoborzást indított a Magic Ritmo tánccsoport

A csapat idén több korosztályban is meghirdette a felvételt, óvodásoktól felnõttekig várják a jelentkezõket. A tanév elejéhez kapcsolódva több iskolai rendezvényen megjelentek már a táncosaik, de az elmúlt napokban egy-egy flashmobbal nyilvános rendezvényeken is felhívták a figyelmet magukra.


  Szavak helyett tettek

Bérmálás volt az Alsóvárosi templomban.


  Varázseszköz – használjuk minden nap!

Csillagszemû juhász, Többsincs királyfi, Világszép Nádszál Kisasszony, A kis gömböc – a képzelet világának szereplõi. Vagy mégsem? Gyermekünk, az óvónõ, az idõs úr a harmadikról, vagy éppen mi magunk vagyunk ezen történetek szereplõi. Szeptember 30-án - Benedek Elek születésnapján – ünnepeljük a népmese napját.


  Nem szoktam okoskodni, ha valamihez nem értek...

Idén nyáron volt öt éve, hogy egy kazincbarcikai fiatal, táskányi ruhával és – saját elmondása alapján – egy hitelre vásárolt televízióval elindult a fõvárosba szerencsét próbálni. Deniz, azaz Rizner Dénes nem akart megalkudni: dalai nem az utóbbi idõben divattá vált sablonokra épülnek, nem kizárólag a szerelemrõl rappel, közhelyeket puffogtatva. Ezt a kétszeres Fonogram-díjas elõadó bizonyította a bor- és dödöllefesztiválon is.









FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül