Ma 2024. 6 13.
Antal, Anett napja van.
Látogatók száma : 56739642    
Honlapkeszitesegy-gyújtogatót-és-egy-verekedõ-bandát-is-bíróság-elé-állítanak-holnap

A Zalaegerszegi Járásbíróságon egy közveszély-okozással vádolt, szelektív hulladékgyûjtõket felgyújtó férfi, és egy verekedõ, kötekedõ, egyéb bûncselekményeket elkövetõ társaság is bírái elé kényszerül állni holnap.


Dr. Aradi Krisztina büntetõtanácsa ítélkezik majd B. F. és három társa felett, akiket testi sértéssel és más bûncselekményekkel is megvádolt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.A vádlottakkal szemben több vádpontot is rögzít a vádirat. Eszerint B. F. 2015 decemberében, egy Zala megyei település nyilvános rendezvényén odalépett egy férfihez, és õt minden elõzmény nélkül arcon ütötte. A sértett az õt ért ütés következtében orrcsonttörést szenvedett.

A II. és a III. rendû vádlottak 2016 márciusában egy Zala megyei plázában beszélgetni kezdtek egy nõvel, akit a II. rendû vádlott gyõzködni kezdett, hogy dolgozzon prostituáltként a III. rendû vádlott lakásán. Miután a sértett elfogadta az ajánlatot, a III. rendû vádlott lakására mentek, ahol a II. rendû vádlott „kipróbálás” címén, késõbb pedig az I. rendû vádlott B. F. is – õ már pénz ellenében –közösült a sértettel. A nõ késõbb elmesélte egy ismerõsének a történteket, aki bejelentést tett a rendõrségen. Miután megindult a rendõrségi eljárás, és a III. rendû vádlott összetalálkozott a bejelentõvel, õt földre rántotta és több alkalommal megrúgta, valamint megfenyegette, hogy megöli. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A IV. rendû vádlottól 2015. évben kettõ, illetve 2016. évben egy alkalommal, míg a II. rendû vádlottól 2015. évben egy alkalommal kábítószert foglaltak le, melynek mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felsõ határát. Ezeken túlmenõen,a III. rendû vádlott egy rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett, más személy tulajdonát képezõ gépkocsira felhelyezett egy rendszámtáblát, majd a tulajdonos engedélye nélkül azzal közlekedett. A banda egyik tagja még a jogszerûen intézkedõ rendõröket is megfenyegette: 2016 januárjában a megyeszékhelyen igazoltatták a II. rendû vádlottat, aki az intézkedés közben kiabálni kezdett, majd a becsületsértõ kifejezéseket használt a rendõrökkel szemben, sõt, meg is fenyegette õket.

Megkezdõdik Zalaegerszegen annak a férfinek a büntetõpere is, aki a vád szerint 2017 márciusában a megyeszékhelyen, ittas állapotban egymást követõen felgyújtott két szelektív hulladékgyûjtõt. A tûz átterjedt a mellettük lévõ szemetes konténerre, illetve egy személygépkocsira és egy ingatlanra is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, ezért L. K. vádlottnak „csupán”, a majd kétmillió forintos kárt okozó közveszélyokozás bûntettének a vádjával kell szembenéznie dr. Seruga Teodóra büntetõtanácsa elõtt.

Papp Attila2017-10-03 14:59:00


  Lefoglalták tõle, mégis eladta az Opel Astrát

Nem különösebben zavartatta magát az ellene indult végrehajtás miatt az a férfi, aki a tõle lefoglalt autót egyszerûen eladta egy gyanútlan vevõnek, akitõl persze utóbb szintén lefoglalták azt. A jóhiszemû vásárlónak így 400 ezer forintos kárt okozott az elkövetõ, akit most vádoltak meg a nagykanizsai ügyészek zártörés bûntettével. Az idén februárban történt bûncselekmény ismét csak arra figyelmeztet: érdemes körültekintõnek lenni bármely adásvétel esetén, hiszen százezreket, de akár milliókat is bukhatunk, ha könnyelmûen megbízunk az eladó szavában. A vádemelés részleteirõl dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség sajtószóvivõje tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


  Felfüggesztett börtönre ítélték a kórházi ápolókra támadó orosz férfit Keszthelyen

Közfeladatot ellátó személy elleni erõszak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság jogerõsen egy orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az õt ellátó ápolókra.


  17 embercsempészt állítanak holnap a Nagykanizsai Járásbíróság elé

Magukat menekülteknek mondó tunéziaiak vezették az embercsempész bandát. De „nagyüzem” lesz a megyeszékhely bíróságain is, hiszen a Zalaegerszegi Törvényszéken egy hamisan tanúzó, míg Zalaegerszeg járásbíróságán pedig egy csaló felett mondanak ítéletet.


  Feltételes szabadságra nem bocsátható…

Hat év öt hónap fegyházra ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a férfit, aki gázspray-vel rabolt ki egy embert tavaly tavasszal Nagykanizsán. A többszörös visszaesõ elítélt feltételesen sem bocsátható szabadlábra a büntetésének kitöltése elõtt, azaz az utolsó napig le kell ülnie a 77 hónapot Domjánné dr. Kormányos Edit büntetõtanácsának döntése szerint. Az ítélet nem jogerõs, mert Sz. József enyhítésért lebbezett fel a Zalaegerszegi Törvényszékhez, kérelme elbírálásáig elõzetes letartóztatásban marad.


  Szarvasok futottak egy Renault elé

A Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendõrök egy könnyû sérüléssel és három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A zalai járõrök három fõt fogtak el és hat személyt állítottak elõ bûncselekmény elkövetésének gyanúja, illetve szabálysértés miatt. A szonda egy esetben jelzett alkoholfogyasztást a jármûvezetõknél 2017. szeptember 30-án Zala megyében.


  A fél Dunántúlt végiglopta a 65 éves férfi

Egy munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató férfi végiglopkodta Zala, Vas, Veszprém, Komárom – Esztergom és Somogy megyék élelmiszerboltjait és drogériáit, mire rendõrkézre került. Az ügyben a keszthelyi ügyészek képviselik majd a vádat, hiszen a lopások jó részét a Balaton-parti város térségében követte el. A vádemelés részleteirõl dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség sajtószóvivõje tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül