Ma 2024. 6 13.
Antal, Anett napja van.
Látogatók száma : 56739614    
Honlapkeszitesközgyûlés-után

Csaknem húsz napirendi pontot tárgyalt csütörtökön a képviselõ-testület.


Az ülésen támogatták például az ebrendészeti hozzájárulásról szóló rendeletmódosítást, valamint a 2018-as Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz történõ csatlakozást. A javaslatok mindegyikét elfogadták. A közgyûlés után közmeghallgatás is volt, amelyen egyebek mellett az akadálymentesített közlekedéssel kapcsolatban érkezett visszajelzés. Mint azt Dénes Sándor polgármester elmondta: „Elég sokan mozgásukban akadályozottak, sajnos, és vannak köztük, akik mopedekkel közlekednek a városban. Egyik-másik utcában, keresztezõdésben problémájuk van – a VIA Kanizsa ezeken folyamatosan dolgozik, de annyi pénzünk nincs, hogy egyszerre mindet megcsináltassuk. Viszont azok az út- és járdafelújítások, amelyek a jövõ évben az 1,9 milliárd forint kormányzati támogatásból beindulnak, már úgy vannak tervezve, hogy akadálymentesítettek legyenek, tehát nem okoz majd gondot a padka. Ez egy nagyon jogos felvetés, természetesen foglalkozunk vele, és orvosoljuk a jövõben.”

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-30 04:44:00


  Jó gyakorlat - Mintamodell lehet a kanizsai idõsügyi programból

Elindult a MATRALAB Kutatási Központ és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának közös kutatása, melynek célja, hogy a városban jól mûködõ rendszert országos modellé dolgozzák át.


  Közzétette a kormány a nemzeti konzultáció kérdéseit

Közzétette a kormány a Facebook-oldalán a Soros-tervrõl szóló nemzeti konzultáció hét pontból álló kérdõívét, amelyre november 24-ig lehet válaszolni.


  Elismerés érdemelt ki Szatmári Zsolt

A Kanizsai Birkózó Sportegyesület vezetõje megyei díjat kapott.


  Idõsek hete – idén is

A pénteken kezdõdõ programsorozat új eleme egy idõseknek szervezett fórum lesz.


  Családi napot tartott a Csónakázó-tó mellett a református gyülekezet

Családi napot tartott a református közösség a Csótónál. A hagyományos programot évente kétszer, tanévnyitáskor és tanévzáráskor rendezi meg a gyülekezet.


  Nemzeti konzultáció: Hét kérdéskör szerepel majd az íven

Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelezõ kvótáról az október elején induló nemzeti konzultáció során - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül