Ma 2024. 6 13.
Antal, Anett napja van.
Látogatók száma : 56739579    
HonlapkeszitesÉvadkezdés-a-hölgyklubban

Kellemes kirándulással kezdte õszi évadját a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Pártolótagjuk, a Czinki házaspár Kendlimajorban a tanyájukon látta vendégül a hölgyek népes seregét. Miután a kirándulók megtekintették az egyre bõvülõ néprajzi anyagot, vidám falatozásra és gesztenyesütésre került sor.


Természetesen nem maradt el a Kultúr Korzón bemutatott történelmi divatbemutató értékelése és a közelgõ 15. klubévforduló feladatainak megbeszélése sem. A Ludvig házaspár szíves invitálásának eleget téve, egy mûvésztelepi sétával folytatódott a nap, hiszen a klub tagjai utoljára jó pár évvel ezelõtt jártak itt. Álmélkodva nézték a jelentõsen kibõvült objektumot, valamint az utolsó mûvésztelep mûvészeinek itt hagyott különleges alkotásait. (Fotó: Feszt)2017-10-03 11:42:00


  A csonthéjba zárt egészség

A dióbél nemcsak a bélmûködést serkenti, de bõséges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka, legalábbis így tartják. Most kell szedni, mert javában potyog a fákról – fõleg, hogyha meg is rázzák azt a fát…


  Fúvós a háztetõn - És nem is egy, hanem mindjárt három

Különleges helyszínen ünnepelte a zene világnapját a zeneiskola egyik kamaracsoportja. Kéthelyi Kornél és gyermekei, Kéthelyi Anna és Kéthelyi Gergely egy ötödik emeleti, Deák térre nézõ erkélyrõl lepte meg a járókelõket néhány zenemûvel. A zeneiskola az elõzõ években a Sugár úti intézmény balkonjáról adott szerenádot a zene világnapján, amit egyébként 1975 óta ünnepelnek.


  Bakancsot húztak

Több mint 230-an vettek részt a „KANIZSA” teljesítménytúrán.


  A hobbi-látványtervezõ álomotthona

Nagykanizsán és környékén a legtöbb háza Németh Bernadettnek van – igaz, most még csak papíron, de azok az épületek, amelyeket a szabadidejében rajzol, az elsõ ceruzavonástól az utolsóig az övéi. A látványtervek nem csak vonalak és méretarányok összessége: mindegyikbõl Bernadett álomotthona köszön vissza.


  GasztroKanizsa - Csülkös pacalpörkölt pákai-kányavári módra

Lukács Tibor, Páka polgármestere, egyben a Pákai Magyar-Német Baráti Kör elnöke, valamint Bertalan Tibor, Kányavár vezetõje elsõ alkalommal mutatta be fõzési tehetségét az idei bor- és dödöllefesztiválon.

Lukács Tibor elmondta, minden év májusában a közkedvelt csülkös pacalpörkölttel készülnek a pákai háromszenteki búcsúra. Mivel otthon mindig sikert arattak a fõztjükkel, úgy döntöttek, a kanizsai érdeklõdõket is meglepik ezzel a kuriózumnak számító étellel. A déli harangszóra az is kiderült, jól választottak, és legközelebb dupla méretû edényt hoznak, mert pillanatok alatt elfogyott a pörköltjük.


  Látványos múltidézés - Múlt és jövõ találkozása a Kultúr Korzón

Látványos múltidézés volt a Kultúr Korzó negyedik napján. A tematikus programban szerepelt minden, ami a 19-20. század fordulójának megidézéséhez szükséges, de a jövõ is megjelent.

FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül