Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949075    








Honlapkeszites

Az LMP népszavazási céljairól

Talpra Magyar! címmel sajtótájékoztatót tartott Dorosz Dávid az LMP országgyûlési képviselõje a Deák téren. A párt népszavazási céljairól szólva többek között elmondta, az LMP még a múlt évben kezdeményezett aláírásgyûjtést a munkát és az oktatást érintõ kérdésekben, végül három héttel ezelõtt négy kérdésben kezdte meg a gyûjtést. Ebbõl három a munka világát érinti, egy a tankötelezettség korhatárára vonatkozik.


– A kérdések önmagukon túlmutatnak, mivel az egész népszavazás szimbolikus tétje az, hogy el kell dönteni, milyen irányba szeretnénk vinni az országot, milyen alapokra szeretnénk az ország jövõjét felépíteni.


A FIDESZ a kiszolgáltatottságban hisz, ezzel szemben az LMP egy olyan országot szeretne, amelyben a jövõ az embereken és az emberek tudásán nyugszik. Egy olyan országot szeretnénk, ami azért versenyképes, mert a dolgozók valódi jogokkal, egyenrangú partnerként vesznek rész a munka világában az állammal és a cégekkel szemben.
Az aláírásokat április 2-áig gyûjtjük, a legfrissebb adatok szerint 85 ezer van a birtokunkban. Zala megyében eddig 1200-1300-at adtak le, a választások kiírásához 200 ezer aláírásra van szükség.
 



2012-03-23 10:00:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül