Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948414    








Honlapkeszites

Bölcsõdei gondozási díjról, termofor kémények felújításáról, sportról

A zárt ülésen tárgyaltakkal együtt mintegy negyven napirendi pontot vitatott meg soros ülésén a közgyûlés.

Döntött a testület a helyi tömegközlekedés díjainak és utazási feltételeinek megállapításáról szóló önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezésérõl, a helyi menetrend szerinti autóbusszal történõ személyszállításról szóló közszolgáltatási szerzõdés módosításáról, valamint a helyi közösségi közlekedés közszolgáltatói közbeszerzésére vonatkozó eljárás megindításáról. Az árak megállapításáról szóló 1990. évi törvény 2012. április 1-tõl nem terjed ki az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról szóló törvényben meghatározott helyi közösségi közlekedési szolgáltatások áraira, az önkormányzat hatósági ármegállapító jogköre megszûnik. A testület egyetértett a Zala Volán Zrt. és Nagykanizsa önkormányzata között 2004. december 20. napján létrejött Közszolgáltatási Szerzõdés közös megegyezéssel történõ módosításával. A menetjegyek és a bérletek ára ezzel nem változik.


 Most sem született döntés a települési szilárd hulladék közszolgáltató tevékenységrõl szóló önkormányzati rendelet, valamint a települési folyékony hulladék közszolgáltatási díjáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról. A díjakról a központi jogszabályban történõ változás után döntenek.
Módosították a városatyák a szociális szolgáltatásokról és a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról szóló önkormányzati rendeletet. A bölcsõdei gondozásért az elõterjesztésben szereplõ napi 200 forint helyett Bene Csaba (Fidesz-KDNP) frakcióvezetõ javaslatát fogadta el a testület, mely szerint naponta 100 forintot kell fizetni a családoknak a bölcsõdei ellátásért.
A továbbiakban módosította a közgyûlés többek között az önkormányzati bérlakásokról szóló rendeletét, a város 2011-2016 közötti Sportkoncepcióját, és a sportról szóló önkormányzati rendeletét. A testület a Kiskanizsai Településrészi Önkormányzat létszámát 8 fõrõl 7 fõre módosította. A módosítás a betöltött részönkormányzati képviselõi mandátumokat nem érinti.
Döntöttek a termofor kémények felújítását célzó pályázatok támogatásáról, az önkormányzati tulajdonban lévõ épületek bontásáról, az eddigi telefonszolgáltatóval kötött szerzõdés felmondásáról és a 2012. évi intézményi felújítási munkálatokról. Elfogadta a testület a Kanizsai Kulturális Központ 2012. évi munkatervét, a város 2011. évi sportéletérõl, valamint a Nagykanizsai Rendõrkapitányság 2011. évben végzett munkájáról szóló beszámolót.
A meghívóban nem szereplõ napirendi pontok között megtárgyalták és támogatták általános- és középiskolák részvételét az „Iskolai tehetséggondozás” címû pályázaton, és egyetértettek a Hevesi Sándor Általános Iskola elõtt található Balázs Eszter, Kígyó címû mûalkotásának helyreállítására elõterjesztett javaslattal.
A kérdések, interpellációk sorában Bicsák Miklós, Balogh László, Jerausek István, Marton István, Dr. Etler Ottó, Gábris Jácint, Sajni József, Dr. Fodor Csaba, Bene Csaba és Tóth Nándor képviselõk intéztek kérdéseket Cseresnyés Péter polgármesterhez.
Az önkormányzat által alapított kitüntetések adományázásról zárt ülésen döntöttek a városatyák.
B.E.


Kiáltás a Berzsenyibõl

A Berzsenyi-lakótelep tulajdonképpen egy 1200 fõs lakóközösség. 2010 nyarán a parkoló bõvítés kapcsán megszûnt a nem túl jó minõségû játszótere. A politikai csatározásoktól sem mentes helyzetben az ott lakók ígéretet kaptak játszóterük újraépítésére.
Közben bejelentkezett a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. azzal, hogy kb. 15 millió Ft értékben megépít egy új EU-konform, 600 m2-es játszóteret a Berzsenyi-lakótelep közepén. De ez az ígéret azóta is beteljesítetlen. A város utolsó érdeklõdõ levelét 2012. január 27-én írta meg a KIKSZ-nek, válasz azóta sem érkezett.
Így érthetõ, hogy a Berzsenyiben lakó kisgyermekes szülõk türelmetlenek. Hiszen továbbra sincs a belvárosban használható játszótér. A Rozgonyi utcában megszûnt egy a Kiskastély mellett nem épült, az Eötvös téren pedig még a jövõ kérdése, hogy megépül-e egy játszótér. Megkeresések és levelek sokaságát kapom mint képviselõ az ügyben. A KIKSZ ígérete reményt sugallt, amely most kétségbeeséssé vált. Azért is sajnálatos mindez, mert a beteljesítetlen ígéret miatt sem a 2011., sem a 2012. évi költségvetésben nem szerepelt a Berzsenyi-játszótér. Holott ezért bõvebben küzdöttünk volna, s kisebb játszótér-kialakítás is érdekelt volna bennünket.
Az már csak plusz kérés, hogy: szemetes a környezet, nem lesz lomtalanítás, a kutyák nem tudnak takarítani maguk után, a meglévõ egy hinta lepusztult, a meglévõ 2 pad roncsolt és háttámla nélküli, a homokozóból hiányzik a friss homok,… De a Berzsenyi utcai játszótér körül nagy a hallgatás. Kevesen hisznek abban, hogy valaha elkészül. Ezért ezen artikulált kiáltás a Berzsenyibõl.
Tisztelt Polgármester Úr! Kérjük, segítsen!
Figyelmes gesztus lenne az elõbbi problémák megoldása, végsõ soron az ígért játszótér megépítése, de legalábbis néhány játszóeszköz elhelyezése a Berzsenyi lakótelepen. Tudjuk a pénznélküli helyzet nehézségeit, de minden odafigyelõ megoldás enyhítene a szomorú helyzeten.

Balogh László képviselõ



2012-03-30 11:41:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül