Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892100    








Honlapkeszites

Történelmi kalandpark épül Zalakaros mellett

Foglalkoztató, szórakoztató kalandpark építése kezdõdött meg a zalakarosi Aphrodite/Venus Hotel mintegy 100 millió forintos beruházásával a fürdõvároshoz közeli Garaboncon - tájékoztatta a szálloda marketing és értékesítési igazgatója az MTI-t.


Virágné Németh Eszter elmondta: a szállodától néhány kilométerre elhelyezkedõ Garabonciás farm eddig csak a 68 szobás hotel "éléskamrájaként" mûködött, valamint a lovas szekérrel odaérkezõ vendégeknek kínált lovaglást és állatsimogatást. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség a szálloda itt épülõ, mintegy 100 millió forintos kalandparkjának megvalósításához 50 százalékos vissza nem térítendõ támogatást ítélt meg.
A Garabonciás Történelmi Kalandpark a magyar honfoglalás, a török hódoltság kora és a magyar népmesevilág népszerûsítését, játékos formában történõ felelevenítését tûzte ki célul. Már elkezdõdött a végvári játékoknak helyet adó palánkvár alapozása, de épül majd a hét vezérnek szentelt jurtatábor és kiállítótér, lesz természetes anyagokat hasznosító kézmûves ház, íjászpálya, lovaspálya, valamint állatbemutató és sajtkészítõ látványüzem is.
Mint Virágné Németh Eszter elmondta, a beruházással azt is szeretnék elérni, hogy a Zalakarosra érkezõ turistáknak szóló kínálatot bõvítsék, és az ide érkezõk több idõt töltsenek el a térségben.

 

MTI - Kanizsa



2012-04-01 10:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül