Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949505    








Honlapkeszites

Adományozzon Ön is 1m2-es födémszigetelést! - Egyedi kampány indult szociális bérlakások felújítására

A Szociális Építõtábor csapata kreatív adománykampányt indított szociális bérlakások szigetelésére. A mostani kampánnyal három, 9 lakásos nagykanizsai ház födémszigetelésére gyûjtenek. Ha sikerül a megfelelõ összeget összegyûjteni, 27 hátrányos helyzetû család lakhatási körülményei javulnak nagymértékben, miközben a lakás hosszú távú rezsiköltsége is jelentõsen csökken. A szociális építõtábor koncepciója egy olyan kezdeményezés, mely a leromlott, sokszor már-már katasztrofális állapotú, önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások felújításán túl lehetõséget nyújt a lakbérhátralékkal rendelkezõ lakóknak arra, hogy csökkentsék, vagy teljesen ledolgozzák az önkormányzat/vagyonkezelõ szerv felé fennálló lakbértartozásukat, egyszersmind szebbé, fenntarthatóbbá tegyék lakókörnyezetüket.

A Szociális Építõtábor Egyesület 2010-ben valósította meg elsõ projektjét Ligetvárosban, Nagykanizsa külsõ területén fekvõ önkormányzati szociális bérlakás-telepen. Az elsõ ütemben két háztömb, azaz nyolc lakás kapott külsõ homlokzat-és födémszigetelést, és 38 fõ csökkenthette a lakbérelmaradását a munkálatok során. Augusztusban egy harmadik, szintén négylakásos épületegyüttes felújításán dolgozott a csapat a Habitat for Humanity mûvezetõi és a lakbérhátralékos családok bevonásával.


 Idén áprilisban folytatódik a projekt Ligetvárosban, mely során ezúttal a födém hõszigetelésére kerül sor. A munkába helyi lakosok és önkéntesek egyaránt bekapcsolódnak. Az eseményt energetikai képzés követi, ahol a lakók számos olyan praktikát megismerhetnek melynek során háztartásukat energiahatékonyabbá tehetik.
További információ a projekt honlapján elérhetõ: http://szocialisepitotabor.wordpress.com/



2012-04-03 12:33:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül