Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892091    








Honlapkeszites

Balaton - hamarabb feloldják a csónakos horgászatra vonatkozó tilalmat

A balatoni süllõállomány jelentõs részének ívása befejezõdött, a halak elhagyták az ívóhelyeket, ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) vezetése úgy döntött, hogy jóval a tilalmi idõszak vége elõtt, már április 16-ától feloldja a csónakos horgászatra vonatkozó korlátozást - tájékoztatta a társaság szombaton az MTI-t.
 


A BHNp közleményében kifejtette, hogy idén, feltehetõen a március végi meleg idõjárás hatására, a szokásosnál korábban kezdõdött meg a süllõ szaporodási idõszaka. A társaság szakemberei az elmúlt hetekben folyamatosan ellenõrizték a Balatonba kihelyezett süllõfészkeket, figyelemmel kísérték az ívás folyamatát, amelynek során azt tapasztalták, hogy az ívás idõszaka lecsengett.
Mivel a balatoni horgászrend a nyílt vízrõl történõ horgászat korlátozásával az ívó süllõ védelmét szolgálja, amire már nincs szükség, a társaság a horgászok érdekeit is szem elõtt tartva hozta azt a döntést, hogy hétfõtõl feloldja az eredetileg április 1. és 30. közötti idõszakra vonatkozó tiltást. (A vasárnap éjfélig tartó tilalmi idõszakban kizárólag partról, parthoz kötött csónakból, illetve parti bejáróval rendelkezõ stégrõl lehet horgászni.)
A BHNp felhívja a horgászok figyelmét, hogy a süllõ április 27-ig tartó fogási tilalma továbbra is érvényben marad, amelynek betartását a halõrök fokozottan ellenõrzik.

 

MTI - Kanizsa



2012-04-14 10:26:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül