Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892927    








Honlapkeszites

Az idei elsõ charterjáratokat fogadta a sármelléki repülõtér

Hévízi, sárvári, zalakarosi és balatoni szállodákba hozott vendégeket a Lufthansa idei elsõ, Sármelléken szombaton landoló charterjárata, fedélzetén 95 utassal.


 A repülõs hagyományoknak megfelelõen tûzoltóautók vízsugara alatt gördült be a terminálépület elé szombaton kora délután az elsõ, berlini köztes leszállással Hamburgból érkezõ chartergép. A Boeing 737-500-as gépen 95 német vendég érkezett a hévízi Mutsch Ungarn Reisen Kft. szerzõdésével mostantól november 10-ig üzemeltetett Lufthansa-járatok elsõ gépével.
A Hévíz-Balaton Airport néven újranyitott repülõtér a tulajdonos sármelléki és zalavári önkormányzatok területén, de március végétõl a hévízi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévõ kft. üzemeltetésében mûködik.
Papp Gábor (Fidesz-KDNP), Hévíz polgármestere az elsõ járat érkezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: sok erõfeszítésre volt szükség ahhoz, hogy újból megnyithassák a repteret. A Mutsch Ungarn Reisen és a Lufthansa kooperációja adja az alapot a mûködéshez, a cél pedig az, hogy egy-két éven belül a Nyugat-Dunántúl repülõterévé váljon a sármelléki leszállóhely.
Hozzátette, hogy a repülõtér -, amely a remények szerint néhány éven belül gazdasági eredményeket is fel tud majd mutatni - lehetõségeket biztosít Hévízen kívül az egész Balaton térségének. A hévízi önkormányzat önmagában nem tudná a mûködtetés anyagi feltételeit elõteremteni, de megfelelõ kormányzati szakmai segítséggel biztos az üzemeltetési háttér - jelentette ki.
Az MTI kérdésére Papp Gábor elmondta: az idei repülési szezonban a Lufthansa heti négy charterjáratán kívül további 11 németországi járat indulása biztos, ez utóbbiakat a korábbi évekhez hasonlóan a német Salamon Reisen üzemelteti.
Josef Mutsch ügyvezetõ, a Lufthansa szerzõdött partnereként az MTI-nek azt mondta: a korábbi évektõl eltérõen idén nemcsak októberig, hanem november 10-ig érkeznek négy német városból járatok. A Hamburg-Berlin közös járat után szombaton délután Düsseldorfból és Frankfurtból érkezik még gép, s most már nemcsak kéthetenként, hanem minden szombaton elérhetõvé válik a négy német nagyváros Sármellékrõl.
Várakozásai szerint az idei németországi charterekkel ide érkezõ vendégek mintegy 120 ezer éjszakát tölthetnek el a nyugat-magyarországi régióban. Az eddig többnyire Hévízre, Zalakarosra és Sárvárra szervezett útjaikat ebben az évben már balatoni szállodák kínálatával is bõvítették - tette még hozzá.

 

MTI - Kanizsa



2012-04-14 15:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül