Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893234    








Honlapkeszites

A nagy biznisz

Március harmincegyedikén ismét ülésezett a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása. Ezen a társulási tanács úgy határozott: a kistérség is ringbe száll a Bajza utca 2. alatti ingatlan tulajdonjogáért.

Elõször Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója számolt be a mozgókönyvtári szolgáltatásról, melynek kapcsán elmondta, hogy nagy sikernek örvend a települések körében a mozgókönyvtár, hiszen a szolgáltatás révén nem csak könyvekhez, dokumentumokhoz, de hangzó és képi anyaghoz is jutnak a falvak lakói. A tájékoztatót a társulási tanács elfogadta, majd a 2007. évi költségvetési gazdálkodásról esett szó. Ennek kapcsán elhangzott: a társulásból távozott települések közül tavaly még tíznek volt tagdíj-hátraléka, ám most már csak háromnak –Alsórajknak, Felsõrajknak és Gelsének- van, miután a többiek a felszólításra, s némi ráhatásra rendezték a tartozást.


A testület tagjai jóváhagyták ifjabb Horváth Zoltán kérelmét, ennek értelmében idén 250 ezer forinttal támogatják a rockzenekarok találkozóját, a Csóstockot, melyre már csaknem hatvanhét csapat jelentkezett.

A társulási tanács az elnökség javaslatára arról is döntött, hogy igényt tart a Bajza utca 2. alatti ingatlanra, melynek értéke nettó harmincötmillió forint. Marton István polgármester, a társulás elnöke úgy vélekedett: az ingatlan kiváló lenne a kistérség munkaszervezetének elhelyezéséhez.

Korábban a nagykanizsai közgyûlés is úgy határozott, hogy megvásárolja az épületet.

Horváth Attila



2008-04-01 09:14:50


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül