Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893472    








Honlapkeszites

Információs- és kommunikációs technológiai nap – IKT nap

Csáktornya, 2012. április 13

Az innováció valamint az infó-kommunikációs technológia fogalmak kerülnek leggyakrabban szóba, amikor a gazdasági válság leküzdésérõl esik szó. A gazdaság és a társadalom hosszútávú fejlõdése elképzelhetetlen e kettõ elem nélkül. Éppen ezért, az IKT nap azért jött létre, hogy ösztönözze az IKT szektorban mûködõ innovatív vállalkozások fejlõdését, valamint azért, hogy elõsegítse a régióban található IT cégek együttmûködését és lehetõvé tegye számukra a belépést egy közös piacra. Az IKT nap megszervezésére 2012. április 25-én, szerdán kerül sor, 10:00 órai kezdettel a Medimurje Technológiai Innovációs Központ épületében, Bana Josipa Jelaèiæa 22b, Csáktornyán.


 Az esemény az Innoinvest és az I3CT Határon átnyúló klaszterképzés projektek részét képezi, melyeket a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttmûködési Program finanszíroz. A projektek az innovatív társaságok határ menti régióban való együttmûködésének megerõsítésére és azok egyetemi és kutató intézetekkel való összekapcsolására összpontosítanak.

A projekteken kívül a rendkívül sikeres, Karlovac-i, mobilalkalmazások fejlesztésére koncentráló Infinum Kft. is képviselteti magát az eseményen. A cég bemutatja üzleti modelljét és fejlõdésének útját, valamint számos hasznos gyakorlati tanáccsal látja el azon IT cégeket, melyek mobilalkalmazások fejlesztését tervezik.

Az esemény kulcsfontosságú része az IT cégek közötti üzleti partnertalálkozó lesz (B2B meetings), mely lehetõséget biztosít a vállalkozásoknak, hogy kollégáikkal (esetleg versenytársaikkal) találkozhassanak. Az érdeklõdõ cégek lehetõséget kapnak termékeik/szolgáltatásaik bemutatására, valamint külön termet biztosítunk egyéni megbeszélésekhez. Célunk a lehetõ legtöbb IT vállalkozás összegyûjtése, azok ösztönzése, hogy fesztelen megbeszéléseken bemutatkozhassanak, ötleteket, tapasztalatokat cseréljenek; valamint a jövõbeni együttmûködéshez az alapok megteremtése.

Az összejövetel során a Medimurje Technológiai Innovációs Központ egy újonnan felszerelt számítógépes osztálytermét is bemutatjuk, amelyet az eBusiness Projekt – e-kereskedelmi versenyképesség fejlesztési programja finanszírozott és a Horvát Gazdasági, Munkaügyi és Vállalkozásügyi Minisztérium által valósult meg. A termet az IKT területén oktatások, továbbképzések és szemináriumok szervezésére használják majd a jövõben.

Az esemény hivatalos nyelve a horvát és az angol, fordítási szolgáltatást nem nyújtunk. A részvétel ingyenes, bár a résztvevõk létszáma korlátozott. Érdeklõdõ cégek és egyének az alábbi jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhetnek, mely elérhetõ az I3CT Határon átnyúló klaszterképzés projekt weboldalán (www.i3ct.net). Az esemény részletes programját szintén a honlapon tekinthetik meg.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információért kérem vegye fel a kapcsolatot Ivan Plaèko-val, az I3CT Határon átnyúló klaszterképzés projekt menedzserével az alábbi telefonszámon: +385 (0)40 395 542 vagy email címen: ivan.placko@ticm.hr.

Az üzleti partnertalálkozóval kapcsolatos további információért kérem vegye fel a kapcsolatot Anðelko Vukoja-val, a Muraközi IT Klaszter vezetõjével az alábbi telefonszámon: +385 (98) 939 2179 vagy email címen: andjelko.vukoja@mit-cluster.hr.



2012-04-19 10:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül