Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949409    








Honlapkeszites

Érdemes lesz kimenni az Eötvös térre

A Város Napja programjairól tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter polgármester, valamint a szervezõ konzorcium vezetõi, Magyar Ferenc és Bánkutiné Dobri Noémi a Vasember Ház Tükörtermében.

Cseresnyés Péter elmondta, egy konzorcium nyerte el a Város Napjának szervezését. Leszögezte, sokáig sokaknak az volt a kívánsága, hogy kanizsaiak szervezzék meg a Város Napját. Természetesen kívánságként meg lehet fogalmazni, de ahhoz kell egy másik fél is, aki ezt a rendezvénysorozatot elvárható szinten és elfogadható áron meg tudja szervezni. A kívánalom mindhárom oldala teljesült idén, reméli, jövõre is így lesz. Az összeállított mûsor alapján mindenki találhat magának kedvére való produkciót, mûvészeti bemutatót, vagy éppen a szórakoztató mûfaj jeles képviselõi közül számára szimpatikus elõadókat. A díszközgyûlés kulturális programját – egy, a Togliatti város mûvészeti együttesének kivételével – helyi fellépõk alkotják.


 A polgármestertõl Magyar Ferenc vette át a szót. Elöljáróban elmondta: a rendezvényt a Kanizsa Turizmusáért és a Kanizsa Autó- és Motorsport Egyesület konzorciumban szervezi. Elképzeléseik egyeztetésekor legfõbb alapelvük az volt, hogy számítanak a helyi erõkre. A projekt része egy testvérvárosi tályázat, melyre a testvérvárosaihoz fûzõdõ kapcsolatok fejlesztése céljából pályázott a város.
Bánkutiné Dobri Noémi kiemelte, az idei, május 11-12-én az Eötvös téren zajló Város Napja és a Thúry György Históriás Napok a Határtalan kapcsolatok alcímet kapta, mellyel kapcsolódnak a testvérvárosi projekt programjaihoz. De ennél többrõl van szó, hiszen meg lehet említeni a rendezvény folytatásaként a vasárnapi Generációk Napját is a Sétakertben.
A Fõ út lezárása 10-én 6 órától vasárnap hajnali 4 óráig tart a Huszti téri körforgalomtól a Sugár útig. Az autók a Templom elõtt befordulva a Zrínyi utcán át kikerülhetik az Eötvös teret, és onnan haladhatnak tovább. A felvonulás a Teleki és a Rózsa utcai keresztezõdéstõl indul a Deák térig szombaton 10 órakor. Eddig 10 csoport jelezte részvételét.
Az Eötvös tér Gyermekligetté alakul át ebben a két napban, de a férfiak szórakozási lehetõségérõl sem feledkeztek meg a szervezõk. Õket boksz gála és autó kiállítás várja. Errõl Magyar Ferenc adott tájékoztatást. A boksz gála, a Somogy-Zala összecsapás idõpontja péntek, 17-19 óra. Helyszínét a tér északi oldalán lévõ vendéglõ elõtt alakítják ki. A mérkõzés élesben megy válogatott kerettagok versenyével, ami egyben egy területi bajnokság próbájának is tekinthetõ. Kanizsán lesz Kótai Mihály, Botos András és várhatóan Erdei Zsolt.
A Gyermekligetben kalandpark, gyermekjátékok, vendéglátás, fagyis, mesesátor, és sok-sok mûsor szórakoztatja a gyerekeket. Így a kisszínpadon péntek délelõtt Ficánkoló mûsorukkal mutatkoznak be az óvodások, továbbá lesz táncház, divat-, kutya- és hangszer bemutató, utóbbi a zeneiskola tanáraival, rajzkiállítás és bábszínház Paprika Jancsi kalandjaival. A generációk együttmûködését itt is tapasztalhatjuk majd. Sétálhatunk a Kézmûvesek utcájában és az Egészség utcában. A gyerekeknek mindkét napon vetítenek filmeket. Két rajzpályázatot is meghirdettek számukra. Egyik Az én városom, a másik Az én váram címmel.
A vendéglátás fõ helyszíne a mûvelõdési ház parkolója lesz, s vele szemben áll a nagyszínpad, ahol a szórakoztató programok zajlanak. Pénteken iskolások mûsorával kezdõdik a program, aztán látható lesz a Dixiland Cakovec, a Tiszta szív diákkórus, az Eraklin táncegyüttes, a Tüttõ János Nótaklub, s végül a Hooligens. A szombaton este 22 órakor kezdõdõ tûzijáték után még ne menjen haza senki, mert a Smile és Gönzi Gábor utcabálján éjfélig lehet táncolni. Láthatunk-hallhatunk egykori kanizsaiakat is, például a Vámos Janka Quartet nemcsak a nagyszínpadon, hanem az ünnepi közgyûlésen is fellép.
A Testvérvárosok Hete kapcsán a mûsorzuhatag már szerdán elkezdõdik a városban – egészítette ki az elhangzottakat Cseresnyés Péter polgármester. – A határainkon túl élõ együttesek így sokkal nagyobb létszámú közönség elõtt tudnak fellépni.

Részletes programok ide kattintva.



2012-04-27 11:16:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül