Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948327    








Honlapkeszites

Aktív polgárokat Európának!

2012. május 9-12-ig „Testvérvárosok polgárainak Találkozója – Európa Nap” lesz Nagykanizsán.

Az Európai Unió „Aktív polgárokat Európának” programjában 25 ezer euró össztámogatást ítélt oda Nagykanizsa Megyei Jogú Városnak. A pályázatot testvérvárosainkkal, Csáktornyával, Gleisdorffal és Kovásznával közösen nyújtottuk be 2011-ben.
A testvérvárosok polgárainak szervezett találkozók lényege, hogy a testvérvárosokból összehozzon különbözõ állampolgárokat és állampolgári csoportokat, kiaknázva a települések közötti partnerséget. Az is fontos cél, hogy a polgárok és a kultúrák között szoros és mély kapcsolat alakuljon ki. 


 A „Testvérvárosok polgárainak Találkozója-Európa Nap” rendezvénysorozat május 9-én veszi kezdetét egy Európa Napi Gálamûsorral, amelyen a három meghívott testvérváros mûvészeti csoportjai adnak mûsort a nagykanizsaiaknak az Eötvös téren. Május 10-én délelõtt a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban színi elõadásokat láthatnak városunk diákjai, 13 órától pedig az Inkubátorházban, az Európa napi konferencián az önkormányzati delegációk beszélik át a testvérvárosi együttmûködés fejlesztési irányait, a gazdasági és kulturális kapcsolatok fenntartható fejlesztésének lehetõségeit. Ez idõ alatt a mûvészeti csoportok Zala természeti értékeivel ismerkednek, majd Zalakaros szabadtéri színpadán tesznek tanúbizonyságot a tehetségükrõl.
Ugyancsak május 10-én délután azok a nagykanizsai diákok lépnek fel az Eötvös téri színpadon, akik bemutatkoztak a keszthelyi Helikoni Ünnepségeken, a nyugat-dunántúli diákság legnagyobb kulturális seregszemléjén. Este pedig a Kanizsa Csillagai és a Cross Roads lép fel. A testvérvárosok mûvészeti csoportjai május 11-én és 12-én a Város Napja fesztiválon is fellépnek, gazdagítva, színesítve a két nap programját.
A csapatok körüli teendõkben – kísérõ feladatok, szervezési segítség – civil csoportjaink vállalnak komoly szerepet.



2012-04-28 08:29:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül