Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948421    








Honlapkeszites

A bûnmegelõzést és a szemléletváltást célozzák

A közgyûlés két, a gyermek- és fiatalkorúak szempontjából jelentõs pályázat benyújtására irányuló napirendi pontot is elfogadott. Az egyik a program segítségével csökkenteni szeretnék a bûnelkövetõvé, áldozattá válás esélyét, a másik pedig a felnövekvõ nemzedékek körében végbemenõ szemléletváltást célozza.

A bûnmegelõzés szempontjából kiemelten fontos, bûnelkövetõ vagy bûnelkövetés szempontjából veszélyeztetett gyermek- és fiatalkorúak segítése címû pályázat keretében iskolán belüli és kívüli interaktív, kreatív és játékos foglalkozásokat, valamint edzéseket szerveznek, melyek segítségével a közösségi élményen túl önismeretre, önfegyelemre is szert tehetnek a fiatalok. Megtanulják azt, hogyan tudják konfliktusaikat erõszakmentes eszközökkel feloldani. Ezzel szeretnék megelõzni a veszélyeztetett korosztály, a gyermekkorúak és a fiatalkorúak, áldozattá és bûnelkövetõvé válását.


 A támogatás vissza nem térítendõ, és összege legalább 15 millió forint, de legfeljebb 40 millió, melyet az Általános Iskola és Óvoda Nagykanizsa-Miklósfa, a Szivárvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Dr. Mezõ Ferenc-Thúry György Gimnázium és Szakképzõ Iskola, valamint a Nagykanizsai Mûszaki Szakképzõ Iskola és Kollégium számára biztosítanak a programok megvalósítására.
Az állampolgári létre való felkészülésre A Közoktatási intézmények szerepbõvítése, újszerû intézményi együttmûködések kialakítása (tanulást segítõ támogató formák bevezetése) elnevezésû pályázat által finanszírozott programok keretében nyílik lehetõsége a fiataloknak. Saját élményû tanuláson keresztül kívánják fejleszteni szociális érzékenységüket és számos olyan kompetenciájukat, amelyek megszerzése elengedhetetlen a tudatos, felelõsségteljes állampolgári léthez. Hosszú távon pedig szeretnék elérni, hogy a társadalmi szolidaritást fejlesztõ tevékenységként a nevelési-oktatási intézmény közösségi szolgálat beépüljön az érettségi rendszerébe. A tanulók ennek értelmében legalább 50 óra közösségi szolgálatot végeznek, mely szociális, környezetvédelmi, a tanuló társadalmi környezetének javát szolgáló, anyagi érdektõl független tevékenység. A támogatás összege legalább 5 millió és legfeljebb 30 millió forint, mely vissza nem térítendõ.
V.M.



2012-04-30 07:41:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül