Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893674    








Honlapkeszites

Négymilliárdos fejlesztés kezdõdik a nagykanizsai kórházban

Közel négymilliárd forintból fejlesztik a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház sürgõsségi osztályát, valamint teljes infrastruktúráját; a kivitelezõi szerzõdést pénteken írták alá a Zala megyei városban.


 Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP), a település polgármestere sajtótájékoztatón elmondta: a beruházás mintegy 100-120 ezer ember egészségügyi ellátását javítja, a fejlesztéssel növekszik a nagykanizsai kórház betegellátásban betöltött szerepe, az intézményben a dél-zalai városban élõk és a környezõ települések lakóinak egészségügyi ellátását magasabb színvonalon tudják majd biztosítani.
A sürgõsségi osztályon teljes struktúraváltás és infrastruktúrafejlesztés valósul meg, a meglévõ épületszárny pincével és egy emelettel is bõvül. A mûtõrészleget is teljesen átalakítják, korszerûsítik.
A közel négymilliárd forintos beruházást 670 millió forintos önrész biztosításával európai uniós támogatással, a társadalmi infrastruktúra operatív program pályázatán elnyert forrásból finanszírozzák.
A kórház infrastruktúra-fejlesztési, illetve sürgõsségi osztályára szóló beruházás kivitelezõi szerzõdését a nyertes pályázóval, a ZÁÉV Építõipari Zrt.-vel írták alá. A munkaterületet átadták a kivitelezõnek, így várhatóan jövõ év végére elkészül a beruházás - közölte a polgármester.
Szólt arról is, arra kérte a kivitelezõt, hogy a munkálatok során mindenben egyeztessenek a kórház vezetõivel, hogy a lehetõségekhez képest az ellátásra szoruló betegek és a kórház dolgozói a legkisebb mértékben érezzék meg az intézményben zajló átalakítást.
Az Országgyûlés április 23-i döntése értelmében a május 1-vel állami kézbe kerül a Kanizsai Dorottya Kórház.

 

MTI - Kanizsa



2012-04-27 13:34:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül