Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891741    








Honlapkeszites

Kaposvárott nyilvánosságra hozzák az adóhátralékosok listáját

Nyilvánosságra hozza a helyi adók befizetését elmulasztók listáját a kaposvári önkormányzat - közölte a megyei jogú város címzetes fõjegyzõje pénteken az MTI-vel.


Kéki Zoltán közleménye szerint magánszemélyek esetén a százezer forintos hátralékkal rendelkezõ adósok nevét, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkezõ gazdasági társaságok esetén pedig az egymillió forintot meghaladó adótartozással rendelkezõk nevét teszik közzé.
Ezzel egyidejûleg az ezer forint feletti tartozással rendelkezõ magánszemélyek és a tízezer forintot meghaladó adóhátralékkal bíró adózókat az önkormányzat felszólítja, hogy május 31-ig rendezzék tartozásukat - írta a címzetes fõjegyzõ. Hozzátette: amennyiben ennek nem tesznek eleget, úgy a határidõ lejártát követõen õk is felkerülnek a nyilvános listára.
"Célunk a jogkövetõ magatartás ösztönzése és az adójukat rendszeresen befizetõ kaposvári polgárok védelme" - hangsúlyozta Kéki Zoltán. Ha valaki rendezi a tartozását, lekerül a listáról - fûzte hozzá.
Az önkormányzat az április 25-én rendelkezésre álló adatai szerint az adóslistán jelenleg 291 magánszemély és 104 cég szerepel - tájékoztatott a címzetes fõjegyezõ. Megjegyezte: többségük évek alatt halmozta fel a hátralékot.
Az adóslistát május 15-tõl teszik közzé az önkormányzat honlapján (www.kaposvar.hu), egyúttal kifüggesztik a városházán.
 

MTI - Kanizsa



2012-05-05 08:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül