Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948251    








Honlapkeszites

Újabb támogatásokra pályázhatnak civil szervezetek

A mûködési támogatásra kiírt pályázatok után szakmai programjaik megvalósítása érdekében pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttmûködési Alapból (NEA) – tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hétfõn az MTI-t.


A közlemény szerint a program keretében a civil szervezetek összességében 763 millió forintra pályázhatnak június 3-9. között. A pályázatok keretösszege kollégiumonként csaknem 191 millió forint, az elnyerhetõ támogatás összege kollégiumonként változó, néhány százezer forinttól nyolcmillió forintig terjed.
A Közösségi környezet kollégium pályázatának célja egyebek mellett a kulturális tevékenység, közmûvelõdés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, kommunikáció, informatika, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén mûködõ civil szervezetek szakmai programjának támogatása.
A Mobilitás és alkalmazkodás kollégium pályázata a civil társadalom erõsítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítségét szolgálja.
A Nemzeti összetartozás kollégium pályázatának célja az európai integráció és a kárpát-medencei együttmûködés, mint a határon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetközi tevékenység elõsegítése; a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek; az emberi és állampolgári jogok védelme területén mûködõ civil szervezetek támogatása.
Az Új nemzedékek jövõjéért kollégium pályázatának célja a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegõrzés, betegségmegelõzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelõzés, természet- és környezetvédelem területén mûködõ civil szervezetek szakmai programjának támogatása.
A pályázatok elbírálásánál egyebek mellett vizsgálni fogják, hogy az határon túli civil szervezetekkel együtt valósul-e meg, bõvíti, erõsíti a Kárpát-medencei civil hálót, milyen mértékben erõsíti a helyi közösségi kohéziót és integrációt. Figyelembe veszik továbbá a projekt társadalmi hasznosságát, hosszú távú fenntarthatóságát; az adott program által elért emberek számát; a pályázat összbenyomását és a szervezet eddigi eredményét is.
A pályázatot elektronikusan kell benyújtani az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttmûködési Rendszeren (EPER) keresztül. A pályázati kiírás a http://civil.kormany.hu/palyazati-kiirasok weboldalon érhetõ el.
Az Országgyûlés az új civil törvény elfogadásával hozta létre a Nemzeti Együttmûködési Alapot, amely március végén civil szervezetek mûködésének támogatására 1,9 milliárd forintos pályázati kerettel írt ki pályázatokat – olvasható a minisztérium közleményében.

 

MTI - Kanizsa



2012-05-07 20:44:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül