Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892496    








Honlapkeszites

Gyógyhellyé nyilvánítanák Tapolca egyes városrészeit

Gyógyhellyé minõsíttetné Tapolca egyes részeit a város önkormányzata, a fejlesztési folyamat elindításáról a képviselõ-testület legutóbbi ülésén döntöttek - tájékoztatta Parapatics Tamás önkormányzati fõtanácsadó az MTI-t.
 


 Kiemelte: a cím elnyerésével a Veszprém megyei Tapolca hivatalosan is bekerülne a gyógyhelyek jelenleg 13 magyarországi települést számláló csoportjába, és a minõsítés megszerzése segítené a térség turizmusának hosszú távú fejlesztését.
Parapatics Tamás elmondta, ahhoz, hogy egy település vagy annak része gyógyhely lehessen, számos kritériumnak kell megfelelni. Példaként említette, hogy a természetes gyógytényezõ mellett igazolni kell a tiszta levegõ, az alacsony zajszint meglétét is.
A több ütemben, a tervek szerint 2013 tavaszára megvalósuló, gyógyhellyé való fejlesztés költségeihez az önkormányzat kötvény terhére maximum 12 millió forint összeghatárig vállalt kötelezettséget - tette hozzá a fõtanácsadó. A minõsítésrõl az Országos Tisztifõorvosi Hivatal Gyógyhelyi és Gyógyfürdõügyi Fõigazgatósága dönt.
Parapatics Tamás kiemelte, hogy a cím elnyerésével a település presztízse külföldön és belföldön egyaránt emelkedne, és a jövõben bizonyos pályázati konstrukcióknál a többi településnél magasabb összegekre pályázhatnának vagy kizárólagosan indulhatnának, s ezzel a fejlesztési lehetõségek is bõvülnének a város számára.
Az elõzetes tervek szerint Tapolcán a Malom-tó, a Gyógybarlang környéke és a Tavasbarlang nyerheti el a gyógyhely minõsítést, a végleges határokat az illetékes hatóságokkal és szakértõkkel egyeztetve határozzák majd meg.

 

MTI - Kanizsa



2012-05-12 10:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül