Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892609    








Honlapkeszites

Rossz állapotok
Ismét a Dózsa György út 73.-75. alatti lakások felújítását sürgette Orsós Imre.

Orsós Imre, a bejegyzés alatt álló Hajléktalanok és Hátrányos Helyzetûek Zala Megyei Egyesülete elnöke a Citromsziget néven elhíresült épületegyüttes elõtt tartott sajtótájékoztatóján jelezte, az itt élõkkel együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a várható drasztikus lakbéremelés mellett is a jelenlegi nyomorúságos körülmények között kell lakniuk. Alapvetõ lakhatási feltételek sem teljesülnek ugyanis, a falak mállanak, potyog a vakolat, balesetveszélyes, bedõlt beton csatorna fedlapokkal találkozni az épület körül, nincs belsõ vécé, a külsõbõl pedig tizenhét lakásra jut egy, ráadásul a pincében az egyik csõvezetékbõl folyamatosan szivárog a víz – sorolta a hirtelenjében összegyûjtött problémákat Orsós Imre.

Orsós Imre azt is sérelmezi, hogy a város folyamatosan részt vesz a panelprogramban, miközben a Dózsa György 73.-75.-re semmit nem fordít.

Egyúttal arra is rámutatott: Teleki Lászlónak, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökének nem kellene sikertörténetként beállítani a roma érdekképviselet munkáját, ehelyett tudomásul kellene vennie, hogy a város több pontján nagyon rossz körülmények között él a cigányság, a Citromszigeten pedig kifejezetten gettósodásról beszélhetünk.

Ugyanakkor azt is kérte, valóságosan is nyissák meg a roma lakosság elõtt a Bogdán János Közösségi Házat, amely ne konferenciaközpontként, hanem igazi kisebbségi központként, a roma társadalmat szolgálva mûködjön.

H.A


2008-04-07 10:38:42


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül