Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949046    








Honlapkeszites

Véget ért az egyik, kezdõdik a másik
Az év végéig teljesen befejezõdik az Alsóvárosi templom felújítása, már zajlik a plébánia tatarozása, s hamarosan elkezdik a palini templomhoz kapcsolódó közösségi terem kialakítását is – tudtuk meg Horváth Lóránttól, a Szent József Plébánia plébánosától.

– Elkészültünk az Alsóvárosi templom belsõ felújításával, úgy hiszem, hogy az egész közösség megelégedésére és örömére – mondta Horváth Lóránt. – Sikerült a templomot céljainknak megfelelõen barátságossá, a korábbinál sokkal világosabbá tenni. Természetesen van még feladatunk, hiszen régi orgonánk is megérdemelne egy felújítást, s eléggé elhasználódott a kórus dobogója is.

Ebben az évben a külsõ tatarozással, a kõmûves- bádogos munkákkal és a festéssel folytatódik a templom rendbetétele. Nagy ívûek a terveink, nemcsak a templomhoz nyúlunk hozzá, hanem itt, a plébánia emeleti részén is kialakítunk egy száz négyzetméteres dísztermet, amely kiválóan alkalmas lesz különbözõ összejövetelek, elõadások lebonyolítására. Felújítjuk a káplánlakást, ugyanis a hírek szerint hamarosan segédlelkész érkezik a plébániára. Szerencsére, Palinban is komoly közösségi élet kezd kibontakozni, ezért az ottani templomot szükséges egy teremmel bõvíteni. Ehhez várjuk és kérjük ismét a hívek segítségét, úgy adományokban, mint társadalmi munkában. Várhatóan április végén megkezdjük a munkát az alap kiásásával.

A Szent József Plébánia plébánosa azt is jelezte: nemrég készült el honlapjuk, így aki a világháló segítségével szeretné nyomon követni az egyházközség aktualitásait, az megteheti a www.szentjozsef.plebania.hu-n.

H.A.


2008-04-07 10:42:47


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül