Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891925    








Honlapkeszites

Polgármester: nem vizsgálódik Keszthelyen az európai csalás elleni hivatal

Nem folytat vizsgálatot Keszthely belvárosának európai uniós támogatással megvalósuló felújítása ügyében az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) - tájékoztatta a város polgármestere közleményben az MTI-t kedden.



 A keszthelyi vizsgálatról szóló hírek azután láttak napvilágot, hogy a Közgép Zrt. hétfõn közleményben tudatta, az OLAF nem a céget vizsgálja, hanem egy magyarországi város központjának felújításáról kért adatokat a társaságtól.
Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) a sajtóban megjelenteket valótlan híresztelésnek nevezte, hozzátéve, hogy az önkormányzat tudomása szerint az a vizsgálat, amelyben a Közgép Zrt. adatszolgáltatóként vesz részt, nem érinti a keszthelyi beruházást.
A keszthelyi városházára "semmilyen megkeresés, felülvizsgálati értesítés, hivatalos irat ezzel kapcsolatban nem érkezett" - fogalmazott. A polgármester közölte:
az önkormányzat törvényesen, minden vonatkozó jogszabályi elõírást betartva járt el a történelmi belváros rehabilitációját és a gyalogos térrendszer kiterjesztését célzó projekt elsõ és második ütemének közbeszerzési eljárásánál.
A keszthelyi projektek közbeszerzését "a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Fõosztálya, a Közbeszerzési Döntõbizottság és közremûködõ szervezetként a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség is áttanulmányozta, ajánlásokat tett és megfelelõnek találta" - közölte Ruzsics Ferenc, kiegészítve ezt azzal, hogy a város honlapján minden nyilvános adat megtalálható a projektrõl.
Keszthelyen két lépcsõben csaknem 1,9 milliárd forintos fejlesztéssel újul meg a belváros. Az elsõ ütem munkálatairól 2010 augusztusában Manninger Jenõ, a NYDRFT elnöke elmondta: az 1 milliárd 158 millió forintos fejlesztéshez a régiós fejlesztési tanács 530 millió forint támogatást nyújtott, a fennmaradó összeget a város biztosítja.
Ruzsics Ferenc az újabb nyertes pályázatot követõen 2011. november 16-án elmondta, hogy a második ütem teljes költsége mintegy 730 millió forint. Ehhez az önkormányzat 125 millió, a város tulajdonában lévõ Keszthelyi VÜZ Nonprofit Kft. pedig 49 millió forint önrészt vállalt, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) ugyanakkor közel 540 millió forint támogatást ítélt meg.
A második fejlesztési lépcsõben a város által indított elsõ közbeszerzési eljárás eredménytelen volt, mert az egyetlen pályázó ajánlata nem fért bele az elõzetes tervek szerinti költségvetési keretbe. A megismételt eljárás - több költségcsökkentõ tárgyalási fordulóval - már sikerrel járt, a beruházás elsõ ütemét is megvalósító konzorcium, a Közgép Építõ- és Fémszerkezetgyártó Zrt., illetve a Reneszánsz Kõfaragó Zrt. közösen nyerte el a munkákat.

 

MTI - Kanizsa



2012-05-15 18:43:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül