Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948455    








Honlapkeszites

II. Muramenti Hídi Vásár: a Mura nem szétválaszt, hanem összeköt

Második alkalommal rendezték meg a kétnapos Muramenti Hídi Vásárt a régi Mura-híd elõtt. A hagyományteremtõ szándékkal létrehozott rendezvényen a helyi és térségi, muramenti régió termékeit mutatták be színes kulturális programokkal kísérve, ezúttal szlovén résztvevõkkel is kiegészülve.

Letenye térsége, Muramente, Zala megye, Muraköz és Muravidék értékei mellett kulturális és szórakoztató programok nyújtottak felhõtlen szórakozást a népes tömegnek. A tavalyi évtõl eltérõen a határ Letenye felöli oldalán rendezték meg a vásárt, de meghívást kaptak horvát kiállítók is, így kovácsmester, cipõjavító, helyi termékeket bemutató és fafaragó képviselte a horvátországi Muraköz megyét a kézmûves termékek, a helyben termelt élelmiszerek mellett. A kovácsmesternél egyik oldalán Prelog, a másikon Letenye címerével emlékérmét is üthettek a vendégek. Elfogadták a meghívást többek között a térség polgármesterei, Prelog testvérváros polgármestere és képviselõje, Pintér László országgyûlési képviselõ és Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ, Nagykanizsa polgármestere is.

(További képek a galériában.)


A közös magyar, szlovén, osztrák részvételû, európai uniós finanszírozású City Cooperation – Városok szövetsége keretében zajló rendezvény – melyet 24 város összefogásával szerveztek meg – a Letenye Város Fúvószenekara fellépésével vette kezdetét, majd Halmi Béla Letenye város polgármestere nyitotta meg a II. Muramenti Hídi Vásárt Cseresnyés Péter polgármestere köszöntõjét követõen. Városunk polgármestere elmondta, az elmúlt hetek a térségben a határon túl és innen élõ emberek együttmûködésérõl szóltak. – A Mura egy olyan kapocs, mely összeköt bennünket, így ezt az együttmûködést természetes szövetségnek is nevezhetjük. Itt emberi kapcsolatok alakulnak ki, azok találják meg együttmûködésüket, akik alakítják ennek a térségnek a jövõjét – mondta.
A színpadon horvát és magyar fellépõk váltották egymást. Fellépett többek között a Premier Táncklub, a Csentei Népdalkör, a KUD Prelog és a Mákvirág Citerazenekar. A programok sora vasárnap Vastag Csaba fellépésével zárult.



2012-05-21 10:51:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül