Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891461    








Honlapkeszites

Németországban növekednek a magyar építõcégek

Amilyen arányban esik az építési vállalkozások magyarországi forgalma, olyan arányban nõ németországi bevételük, ráadásul a munkájuk ellenértékét is megkapják - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) reprezentatív felmérésnek eredményét az MTI-vel.


Átlagosan 500 cég, mintegy 8 ezer alkalmazottal dolgozik Németországban, ráadásul tavaly május 1. óta liberalizált lett az ottani piac, megszûntek a korábbi korlátozások. A tavalyi forgalom 350 millió euróra tehetõ, ez közel 10 százalékkal több a 2010. évinél, az idei növekedés pedig elérheti a 7 százalékot.
Az ÉVOSZ 250 céget kérdezett meg abból az alkalomból, hogy egy éve szûntek meg a kontingensek. E cégek árbevételének fele származott Németországból. A tipikus magyar cég saját alkalmazottakkal dolgozik, és vállalkozási szerzõdést köt a német megrendelõjével, a munkaerõ kölcsönzés már a múlté a felmérés szerint. A megrendelõk 80 százaléka már dolgoztatott ugyanazzal a magyar céggel, vagyis kialakulóban vannak a tartós kapcsolatok.
A kint dolgozó és megkérdezett cégek 30 százaléka mondta azt, hogy van német kintlevõsége, de az csak árbevételük 5,8 százalékát teszi ki. Ez jóval kisebb a magyar aránynál.
A megkérdezett cégek 62 százaléka javította az elmúlt egy évben a piaci pozícióját Németországban.

 

MTI - Kanizsa



2012-05-24 10:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül