Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893639    








Honlapkeszites

Ötmilliárd forintra pályázhatnak az élelmiszeripari vállalkozások

Ötmilliárd forint keretösszeggel megjelent a mezõgazdasági és élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztésére kiírt pályázat - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM)  az MTI-vel.


A mezõgazdasági termelõk összesen 3, a nem mezõgazdasági termelõk 2 milliárd forintra pályázhatnak. A kérelmeket június 22. és július 23. között lehet beadni a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).
A támogatást a versenyképesség javítására, a termékszerkezet átalakítására, az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi feltételek javítására, az energiafelhasználás ésszerûsítésére, az üzemirányítás korszerûsítésére, illetve vágópontok kialakítására lehet kérni.
A pályázati feltételek javítása érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium átdolgozta a mezõgazdasági termékek értéknöveléséhez adható támogatásokról szóló rendeletet. Így az alacsonyabb támogatási plafonnak köszönhetõen több pályázó kaphat forrást az idén. A pályázaton minimum 2,5, de maximum 100 millió forint támogatás igényelhetõ. Vágópont létesítésére maximum 30 millió forintot, termelésirányítási szoftverekre és hardverekre 10 millió forintot lehet kérni.
További módosítás, hogy ezentúl nem támogatható a borászat és a pálinkakészítés, mert azokra egyéb forrásokból - az Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból, Új Széchenyi Terv, a LEADER Program pénzeibõl - is lehet pályázni. Így több pénz jut más ágazatoknak.
A támogatás hozzájárul a mezõgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások versenyképességének megerõsítéséhez, az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi feltételek javításához, valamint a foglalkoztatás növeléséhez - áll a közleményben.
 

MTI - Kanizsa



2012-05-25 09:08:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül