Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949331    








Honlapkeszites

Gyermeknap – Kék lámpás nap

A Nemzetközi Demokratikus Nõszövetség határozata alapján világszerte megünneplik a Gyermeknapot. Hazánkban 1931 óta, akkor Gyermekek Hetének hívták, azonban 1950 óta már csak egy napig tart, mégpedig május utolsó vasárnapján. Idén a gyermeknappal párhuzamosan a „Kék lámpás” napot is megtartották.

- Egész életünk során védelmezzük gyermekinket minden bajtól. Egyengetjük útjukat és segítjük õket. Igyekszünk olyan feltételeket biztosítani nekik, hogy vidám gyermekkoruk legyen, hogy õszinte, nyílt, érdeklõdõ felnõttekké váljanak. Ezekkel a szavakkal köszöntötte a város vezetése nevében Dénes Sándor alpolgármester a gyermekeket, szülõket és nagyszülõket.

(További képek a galériában.)


A programok sorát néptánc mûsor nyitotta, majd az óvodások aerobic, ének és tánc elõadása szórakoztatta a kicsiket a Péterfy Sándor Általános Iskola elõtti parkban. Napközben. a KRESZ-pályán kerékpáros ügyességi vetélkedõt rendeztek, és kipróbálhatták a „részeg szemüveget”. A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezete baleseti szimulációt, és szûrõvizsgálatokat tartott. Részt vehettek a Kanizsa TISZK vetélkedõin, a Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ rajzversenyén és a könyvtár programjain. A kézmûves soron karkötõt, nyakláncot készíthettek, gyöngyöt fûzhettek és hûtõmágnest gyárthattak emlékbe. Az arcfestõk és a frizurakészítõ segítségével átváltozhattak, a lufihajtogató által készített karddal pedig vívhattak.
A „Kék lámpás napot” idén második alkalommal rendezte meg a Nagykanizsai Rendõrkapitányság. A rendezvényre meghívást kapott a Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Mentõszolgálat, a Magyar Autóklub, a Zala Volán Zrt., a Magyar Vöröskereszt, a Saubermacher Pannónia Hulladékgyûjtõ Kft., valamint a Közlekedésrendészeti Osztály és a Bûnmegelõzési Csoport munkatársai, akik jármû, használt technikai- és segítségnyújtó eszközeiket mutatták be. A szándékuk az volt, hogy tanév vége elõtt ismételten információt adjanak a gyerekeknek, hogyan tudnak biztonságosan közlekedni, élni, hogy tudják elkerülni, hogy baleset, bûncselekmény áldozatává valljanak.



2012-05-29 09:57:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül